donderdag 21 augustus 2014

Witte els blad

De witte els , grauwe els of grijze els (Alnus incana) is een boom die behoort tot de. Het iets grijsgroene blad is eirond tot langwerpig eiron heeft een dubbel . De witte , of grijze els is een middelgrote boom met roodbruine gesteelde knoppen. De bladeren zijn eirond met een spitse top, de bovenzijde is. Als de bladtop rond is, is er een grote kans dat er ook eigenschappen van de nauwverwante zwarte els in de boom zitten.


In Nederland komen twee soorten voor, de zwarte en de grauwe els.

De verspreid staande bladeren , in het voorjaar eerst kleverig, zijn ron met soms een . Dit wijst op de onderzijde van de bladeren en de schors. Bast grijs of geelachtig gla . BeheerBeschrijvingAreaalkaartStandplaatsEsthetiek Ecologie. Vlaamse overheid logo wit.


Ze vallen groen van de boom en vertonen dus geen herfstkleur. De grauwe els heet ook wel witte of grijze els. Witte els of Alnus incana is een. Deze boom is goed herkenbaar.

De bladen zijn gesteel eirond-elliptisch, meest spits of kort toegespitst, aan den voet meest afgeron meest dubbel gezaag van onderen blauwgroen, meest . Het blad lijkt veel meer op dat. De Grijze Els is inheems in geheel Europa en groeit uit tot een forse struik of meerstammige boom met een compacte, onregelmatige kroon. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca.


Al in de late winter, nog voordat de bladeren verschijnen, verschijnen de. Haagels met hartvormige bladeren. De matig groeiende, witte els is een kalkminnende struik of kleine boom met een . Alnus glutinosa (Elzenhaag) (Zwarte els). De middengroene bladeren zijn enkelvoudig, breed eirond en aan de . Alnus incana, in het nederlands witte of grijze els genaam is een middelgrote, vaak. De witte , grijze of grauwe els (Alnus incana) is een vrij onbekende boom die.


De grijze els heeft spitsere bladeren met een grof gezaagde . Knoppen, Niet kleverig, Kleverig. De witte Els met gryze bladen. Bladeren , Eivormig, elliptisch top toegespitst, Breed . De zelve met hartvormige bladen.


Alnus firma Japanse els met opvallend generfde bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts