maandag 19 januari 2015

Klein compostvat

Voor het weinige tuinafval en een dagelijkse portie groente- . Nu heb ik geen grote tuin, en dus ook geen groot compostvat nodig. De vaten die ik online gezien heb, zijn 200L op zijn minst. Bouwtekening kleine compostbak (55x65x110) jun.


Deze stijlvolle compostbak voor in de keuken vul je met al je groenafval zoals.

Composter vierkant model, kunststof. Ideaal om het dagelijkse keukenafval te composteren,groot of klein genoeg voor. Voor een grote tuin, meer dan 2vierkante meter is een compostvat te klein.


In een kleine tuin of op een balkon is dat niet te doen. Daarom adviseerde ik daarvoor tot nu toe: Bokashi, wormenbak, of (als het uiterlijk er niet toe doet) een. Omdat mijn tuin behoorlijk klein is, schiet een enorm compostvat uit het tuincentrum zijn doel voorbij. Bovendien vind ik die behoorlijk aan de .

Bij het tuinieren kan dit compostvat worden gebruikt om organisch afval op te halen,. Snoeihout omtoveren tot vlechtwerk, het gazon mulchmaai- en, mulch . In een halfopen of gesloten compostvat kun je organisch afval niet omzetten. In een grotere tuin voorzie je best drie compostbakken. Heb je een grotere tuin en meer tuinafval? Dan kun je een compostbak gebruiken om je compost te.


Voor een kleine tuin (2tot 3m²) kies je best een compostvat. Met zijn geperforeerde bodemplaat, donkere kleur en beluchtingsstok is het een uitstekend . Natuurlijke en voedingsrijke bemesting produceert u eenvoudig met behulp van een compostbak van Haxo. Voordat we je verschillende mogelijkheden laten zien om een compostbak te maken, volgt hier nog even een kleine samenvatting over wat composteren ook al . In een compostvat mengt u uw keukenafval met het tuinafval uit uw kleine tuin. Met een beluchtingsstok brengt u zuurstof in het vat zodat de compostering vlot . U vindt compostbakken in . Het enige dat je nodig hebt voor eigen compost is een compostbak en een geschikte.


Gekookte groenten zonder toevoegingen kunnen in kleine porties wel.

Door de afvalmaterialen in een compostbak of compostsilo te verzamelen kan het . Een klein gazon of moestuintje kan je daar al grondig mee bewerken. Is je tuin meer dan een paar honderd vierkante meter groot, of verzamel je veel materiaal zodat een compostvat te klein is? Kies dan voor een compostbak.


Plaats de composthoop of het compostvat onder een boom of onder een afdak, half . Zowel keukenafval als klein tuinafval kan u zelf verwerken tot compost, waarmee je ongeveer de helft van. Een composthoop voor wie jaarlijks een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts