dinsdag 6 januari 2015

Worden bananen bespoten

Het is vrijwel algemeen bekend geworden, dat bananen behoren tot één van de fruitsoorten die meest worden bespoten. Hierom worden bananen die worden geëxporteerd naar andere landen in. De bananen die wij in Nederland kopen komen met name uit Ecuador,. Want sommige groente- en fruitsoorten worden flink bespoten met pesticiden, oftwel.


Bananen zijn veilig, als je je handen wast na ze geopend te hebben.

Aardappels worden bijvoorbeeld erg veel bespoten en avocados weer veel minder. Dit terwijl aardappelen een van de meest bespoten groenten zijn. Bananen worden tijdens de teelt en het transport veel bespoten met schimmelwerende middelen. Die kunnen in het milieu terecht komen en daar schade . Ik geef toe: er moet aan mijn ethiek gesleuteld worden.


Biologisch eten wordt namelijk ook gewoon bespoten. Pesticiden, zo giftig, het zou verboden moeten worden. Er zijn drie varianten schimmelziekten die de banaan bedreigen,.

Op onze fruit en groenten worden veel pesticiden gespoten. Daarom worden bananen rijkelijk bespoten met pesticiden, bemestingsmiddelen en schimmeldoders. En dat allemaal door dagloners wiens loon tegen de . Er worden namelijk geen chemische pesticiden gebruikt bij de teelt, dat scheelt! In Denemarken gaven verzorgers apen bespoten bananen en biologische . Ze worden niet voor niets veel in babyvoeding gebruikt. Een banaan bevat erg weinig vet.


Geen enkel voedingsmiddel wordt zoveel bespoten als de banaan. Sommige mensen eten banaan ook gewoon met schil. Zou wel oppassen dat je bio. Een gewasbeschermingsmiddel mag alleen worden verkocht en gebruikt als het is toegelaten.


De meeste Ecuadoraanse bananen worden verbouwd op particuliere,. De gewassen worden daarom bespoten met insecticiden en andere chemicaliën. De uitgestrekte plantages in Midden- Amerika en het Caribische gebied worden constant bespoten met zwaar . Nina kookt Banaanliefhebbers kregen deze week choquerend nieuws te horen.


De overige wordt niet bespoten en dient voor lokale consumptie. Maar gelukkig staat de wetenschap intussen niet stil, en worden.

De niet biologische Fairtrade bananen worden door de plaatselijke medewerkers met chemicaliën bespoten (gif). Arbeiders uit Haïti worden massaal zonder werkvergunning of visum aan het werk. Volgende keer toch maar de bespoten bananen van Chiquita of Dole? Door: PraktijkvanUnen De gevaren van bespoten groenten en fruit met pesti-en.


Deze stoffen worden steeds meer en beter in verband gebracht met allerlei. Krijgen ze een bespoten banaan dan pellen de apen zorgvuldig de schil eraf. In de biologische bananenteelt worden geen chemische pesticiden gebruikt.


Bepaalde schimmels verspreiden zich zo snel onder de bananen dat de vruc. Enkel door bananenbomen keer per jaar te bespuiten met een gevaarlijk .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts