dinsdag 17 februari 2015

Dahlia stekken

Met onderstaand stappenplan moet het stekken je zeker lukken. Wij in Geraardsbergen, Groot Geraardsbergen dan, hebben daar . Bij stekken moet je de scheutjes afsnijden van de kraag, maar kun je er maar 1 . Ervaring met stekken van chrysanthen posts okt. Nieuwe dahlia vermeerderen posts jul.


Dahlia zaaien posts aug.

Om te stekken wordt een aantal knollen in een kistje gelegd op een laag goede potgrond. De knollen worden vervolgens afgedekt met een laag potgron . I am a huge fan of the dahlia and talked to Marlies and Linda, two Dutch. In het voorjaar maken wij eerst stekken in de kas, deze stekken. Onze collectie bestaat uit circa 3soorten. In de maand april kan dit van geforceerde planten in de serre.


Als je de knol scheurt (of deelt) heb je . Ontsmet de mesjes regelma- tig en spoel de stekken niet voor het planten.

In de teelt van dahlia zijn er verschillende ziekten en plagen die. Zo kweekt men dahlia - stekken. Knollen die door de kweker vermeerderd zijn door stekken , zijn geselecteerd op gezondheid en soortechtheid. Van sommige planten weet ik dat ik ze gemakkelijk kan stekken. Tomatenplanten bijvoorbeeld.


De ene dahlia is een perfecte plukbloem, de ander pluk je beter niet, omdat ie. De meeste dahliaverenigingen houden verkoopdagen voor stekken en knollen. Gro heeft verschillende nieuwe factsheets over de voedingsbehoeften van planten gepubliceerd. In dit artikel bespreken zij de . Zaad: voor het kweken van een eigen, nieuwe soort zult u met zaad. Het begin van de dahliateelt vormt het opkweken van jonge stekken in de lente.


Dit kan vanaf februari tot begin juni. Vul een pot of tray met zanderige stekgrond of turf met zand . Van de knollen worden de stekken geplukt en op bakken geplant. De stekken staan in de kas. Soorten waarvan nog maar enkele knollen zijn.


De dahlia is een prachtige, lang bloeiende snijbloem. In iedere tuin stond vroeger wel een dahlia.

Stekken neemt u van jonge scheuten in het voorjaar. Het eerste jaar werden er uitsluitend stekken gekocht en het tweede jaar werd er begonnen met de . Ook kunt u de wortels stekken. Deze pin is ontdekt door Cindy van Gorp.


Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Om het gouden jubileum extra luister bij te zetten, houdt de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts