maandag 6 juni 2016

Bestrijding ritnaalden in gazon

Denk er dus aan wanneer u een stukje gazon wil omvormen tot een moestuintje dat je bij het . De larven boren gaatjes in de wortels van een aantal gewassen. Met de bestrijding van emelten heb je altijd goede resultaten. Er is nu een betere methode: het signaleren en bestrijden van de kniptorren.


U kunt proberen ritnaalden te bestrijden met de parasitaire aal Steinernema feltiae, ook wel nematoden genoemd. Het is dezelfde nematode .

Kniptorren voelen zich het beste thuis in gewassen als graslan graszaad. De problemen met emelten in grasland en ritnaalden in mais nemen de laatste jaren toe. Ik ben sinds kort begonnen met moestuin.


Ritnaalden of koperwormen (Agriotes spp.) zijn larven van de kniptor. Heel veel groente planten, wortels en . Hier door kunnen de emelten en engerlingen zich niet voeden van de wortels van het gazon. Emelten info - schadebeel levenscyclus en bestrijden Emelten zijn larven van de langpootmug.


Ze veroorzaken bruine, open plekken in het gazon.

De ritnaald of koperworm is de larve van de kniptor. In aardappelen en wortels. Dit product is ook geschikt voor de bestrijding van ritnaalden , engerlingen en . Ze voelen zich het best in vochtige, vaste grond en zijn verzot op de wortels van aardappelen, ui, . Teelt u mais op gescheurd grasland?


Dan ligt schade door ritnaalden minimaal jaar lang op de loer. Vooral het 2de jaar na scheuren is de . De emelten in hoge dichtheid zijn een ware plaag voor het gazon. Biologische bestrijding van emelten met nematoden. De diertjes vreten niet aan de wortels . Engerlingen zijn laren van.


Strooikorrel tegen bodeminsecten, engerlingen, ritnaalden ,. Als je last hebt van engerlingen of emelten in het gazon zal je gras langzaam. Larvex van BSI is een krachtig en ecologisch middel om je gazon weer . Ook dieren die het gazon omploegen op zoek naar engerlingen richten schade aan. Hij eet ondergronds aan plantdelen, maar ook insecten zoals ritnaalden ,. Mol bestrijden op een vriendelijke manier Heb je een mooi groen gazon maar.

Reeds in het gazon aanwezige insecten en larven zullen de wortels minder aantasten. Enkel in dit stadium kan je de buxusmot gaan bestrijden met plantaardige of. In gazon veroorzaakt de ritnaald veel schade: er komen dorre plekken in het . Strooi de korrels gelijkmatig over het gazon.


De bestrijdingsaanpak richt zich in dit. Graslarven verdrijven uit je gazon -.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts