donderdag 4 augustus 2016

Heksenbezem maken

De herfst is de tijd van heksen. Een echte heks heeft natuurlijk een heksenbezem. Op zich is het niet zo moeilijk om een bezem te maken , gebruik echter twijgen die door en door droog zijn.


Verse twijgen zijn de slap en . Het ambacht van het maken van berkenbezems is grotendeels verdwenen,.

De kwaliteit van de riezen, zo zegt hij, bepaalt grotendeels die van de bezem. Heksenbezem maken voor Halloween. Hoe doe je dat en wat heb je daar voor nodig.


Het is traditie om met Beltane je oude heksenbezem te verbranden en een nieuwe te maken. Omdat ik het leuk vind om dat tijdens de volle maan nacht rondom . Wat is er nou leuker dan een heksenbezem ? En natuurlijk kun je die heel simpel kopen bij een tuincentrum. Maar veel leuker is het om er een zelf te maken , .

Natuurlijk, de bezemsteel! Lees hier hoe je ze met de kinderen zelf . Speciaal voor Halloween gaan we een heksenbezem van papier maken. Voor een extra scary sushi night!


In dit filmpje zie je hoe je zelf makkelijk een bezem kunt maken. Iris en Lars werkten samen om een mooie bezem te maken. Aan het eind van de wandeling waren alle kinderen trots op hun zelfgemaakte bezems.


Rianne Kouwenberg is dinsdag augustus jaar geworden. Een heksen bezem kan je maken met papierkleefband en naalden van een dennenboom. Nieuwe bezems vegen schoon. Vooral als ze zelf gemaakt worden. Maar wie doet dat nog tegenwoordig?


This Pin was discovered by Elke. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Deze pin is ontdekt door Elke De Moor. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


Traditioneel gezien zegt men dat je elk jaar met Beltane een nieuwe bezem moet maken en de oude met het vuur moet verbranden.

Tot op de dag van vandaag worden berkentakken gebruikt voor het maken. Met de geoogste huttentut uit de heemtuin maken we een prachtige (kinder-) bezem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts