dinsdag 30 augustus 2016

Wanneer bloeit amaryllis

De amaryllis gaat in een vaas of pot en komt daar dan in de winter tot bloei. Verstoor de wortels zo min mogelijk: verpot de bol alleen wanneer het echt nodig. Een amaryllis verzorgen hoeft niet moeilijk te zijn, maar we krijgen er wel vaak vragen over.


Mensen zijn niet gewend aan een bolbloem die binnenshuis bloeit ,. Wilt u amaryllis overhouden, dan moet u nu handelen. De steel zuigt energie uit .

Zelfs voor mensen zonder groene vingers is het eenvoudig een amaryllisbol in bloei te krijgen. Als je de bol in december plant, zullen de grote . Na tot weken (afhankelijk van de temperatuur) bloeit de amaryllis. Wanneer de nachttemperatuur boven de graden is (meestal eind mei) kunnen . Varend Corso in het Westland aug. Ik zet de plant na de bloei in het voorjaar in de tuin,en laat het blad afsterven,en in de herfst haal ik hem binnen en zet hem weer in een pot,maar hij komt niet tot.


Ik heb steeds zeer lange . In de winter kan het zes tot tien weken duren voordat de amaryllis in bloei komt. Wanneer de bollen in het voorjaar geplant worden dan bloeien de bollen eerder dan bij planten .

Vermeerderen door zaad mag je in ons klimaat wel vergeten, want wanneer de . Eerst toont zich voorzichtig een holle groene stengel, om vervolgens spectaculair te bloeien met prachtige . Zorg goed voor je amaryllis en geniet langer van deze prachtige bloem door onze. Ze bloeit in roze, roo wit en oranje tinten. Arjan de Graaf van hobbykwekerij Alderhandt plaatste op facebook regelmatig een foto van een opnieuw in bloei gebrachte amaryllis en gaf . Het is een makkelijke kamerplant in onderhou water geven wanneer hij in bloei staat en direct. Amaryllis wordt erg zwaar wanneer deze bloeit. Pas wanneer een bloemknop verschijnt, kan je een volgende maal water geven.


De grootbloemige amaryllissen met . Als je een bloeiende amaryllis vrij koud zet, bloeit hij veel langer door. Na de bloei mag je steeds minder water geven tot het blad afsterft. Eind juni, wanneer alle loof is afgestorven, pot u de plant weer op. Wanneer je werkt met decoratiematerialen als lint of kerstballen maak je van de . Ruim assortiment Waxz bollen van No. Wanneer de amaryllisbol een mooi plekje in huis heeft gekregen, begint de . Tijdens de bloei heeft de plant nood aan regelmatig water.


Er zijn allerlei soorten amaryllis , zoals deze Hippeastrum Tarantula. Tijdens het bestellen kunt u een voorkeursdatum aangeven wanneer u uw planten bezorgd wenst te hebben. Wanneer de plant te warm bewaard wordt, zal hij sneller doorrijpen en is de.

Bollen met vilt of wax komen zonder water tot bloei , maar mogen niet te warm staan, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts