maandag 6 maart 2017

Druif planten

We maken het even concreet: Tot wanneer kun je druiven planten ? Mits je de plaatsing op de juiste manier aanpakt. Dus als je wilt genieten van een druif in je. Plant uw druivenstruik op een zonnig plaats. Lekkere tafeldruiven zijn de Regent,.


Als je het snoeien een beetje in de vingers hebt, is een goed gevestigde druif een gemakkelijke plant.

Water geven hoeft dan niet meer, en zelfs bemesten is . De beste tijd om een druif te planten is tussen september en maart. Voordat je aan de slag gaat, kun je een . Het beste tijdstip om druiven te planten is februari- maart. Dit is meteen de beste tijd om druiven te snoeien. Druiven kweken is niet moeilijk. Te laat snoeien heeft bloeden tot gevolg.


Er wordt wel eens gedacht dat druiven aan bomen groeien, maar dat is natuurlijk niet waar.

Hoewel de planten na een lange tijd een stammetje gaan vormen, . Voor thuisgebruik is het prima een druif aan te planten. Er zijn goede winterharde en vroeg rijpende rassen te koop. Bezoek ons in Wuustwezel of Massenhoven.


De druif , oftewel Vitis vinifera, woont graag in je tuin, op het balkon en terras. Blauwe of witte druiven zijn er in veel smaken en plantvormen. Succesvol druiven kweken: van planten tot plukken. De druif is misschien de meest voorkomende eetbare, vruchtdragende plant in de kleinere tuinen, op de terrassen en de balkons.


Met een beetje aandacht krijg je goede resultaten. Kies uit witte of blauwe druiven en plant de druif op de juiste plek. Glorie van Boskoop, een blauwe druif voor buitenteelt. Heel leuk om zelf te kweken!


Het is wel één van de moeilijkere fruitsoorten qua onderhoud. Je kan de druif planten van september tot maart (als het niet vriest). Plant familie: Vitaceae (Wijnstokfamilie).


De Druif , ook wel druivelaar of wijnstok genoemd is een winterharde . Ook handige informatie over bloembollen en planten.

Een wijndragende plant dus. De rijpe bessen zijn eetbaar. Ze worden soms gedroogd tot krenten of rozijnen, maar meestal verwerkt men de druiven tot . Net als zoveel andere planten in uw tuin hebben ook uw druivenplanten een. Het snoeien van de druif (Vitis) bestaat uit een wintersnoei en een zomersnoei.


Om in de zomer lekkere druiven te oogsten, is het snoeien van de plant één van. Plant je druiven (Vitis Vinifera) op een zonnige en beschutte plaats. Bij Jacobs Budgetplant verkopen wij. De druif is de besvrucht van de wijnstok (Vitis vinifera) die behoort tot de wijnstokfamilie (Vitaceae).


Naast de wilde wijnstok zijn er veel . De plant is een klimplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts