vrijdag 17 maart 2017

Soorten begonia's

Begonia is een geslacht uit de begoniafamilie (Begoniaceae). Er zijn meer dan duizend soorten. Met meer dan 3verschillende soorten is het geslacht begonia zeer uitgebreid. Het merendeel van deze soorten komt voor op het Amerikaanse continent, met . Het aanbod van begonia ´s´s.


De rechtopstaande soorten : deze kunnen zowel gebruikt worden in de tuin, in borders, in bloempotten als in bakken.

Verzorging buiten, hoeveel water. Bij Begonia denk je niet in eerste instantie aan vaste planten. Nu zijn de hieronder aangeboden soorten niet echt winterhar maar op de juiste standplaats . Bij de grootbloemige soorten mag alleen de mannelijke knop bloeien, dus moeten . Dit is een winterharde begonia. Daaronder zijn er vooral die als kamerplant worden gehouden . De Chinese soort = Begonia grandis (groot) is de hardste en bekend als hardy begonia. Ze zijn van 2cm tot 2m hoog.


Van juni tot halverwege de herfst is de Begonia haast meer bloem dan plant.

Grote kans dus dat er eentje voor jou bij . Er bestaan zowel eenjarige als overblijvende soorten , groenblijvende. Hierdoor zijn er ontelbare soorten. De Kleinbloemige Begonia heeft kleinere bloemen dan de andere begonia soorten , is erg compact, en talrijk aan bloemen.


Ze kunnen enkel of dubbel bloemig . De Begonia komt oorspronkelijk voor in de vochtige regenwouden van Azië,. De lezer krijgt gedegen informatie over de mooiste en beste soorten en . Het onderscheid tussen de diverse soorten was niet . Bij het inrichten van een terrarium denken we misschien niet direkt aan Begonia , s ,maar vooral kleinbladige soorten die voorkomen in biotopen . In zijn totaliteit kent de plant meer dan 1. Bekend zijn ze vooral als kamerplant en als eenjarige, in de tuin. Kies een soort begonia die je binnen kunt zetten.


Onthou dat sommige soorten gekweekt worden. We beperken ons tot enkele bekende en gangbare soorten. En dat kan best een klus zijn als de begonia flink bloeit.


Let wel op dat je hem niet laat uitdrogen, want ook deze soort houdt van vocht. Ze houden van warmte en vocht en de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts