De soort komt voornamelijk voor in het Middellands Zeegebied. De plant staat bekend om de hoge voedingswaarde van de peulen , die johannesbrood worden. Vroeger gebruikt als vervanger voor cacao in bijvoorbeeld pasta voor broodbeleg.
Achterin, tussen de lokum en baklava, vond ik plastic dozen met zwartbruine peulen. Dat is johannesbrood of carob, zoals het in sommige . Ceratonia siliqua , heeft vruchten die eruit zien als een donkerbruine peul , die pulp en zaden draagt.
Johannesbrood is een zoete en gezonde vervanger voor . Het vruchtvlees is zeer droog en vezelig,de smaak is zoet. Bij ons staan de peulen bekend als johannesbrood of sint-jansbrood. Ze kunnen tot centimeter lang worden.
Vanwege hun hoge voedingswaarde worden ze . Carobe chocoladeletters voor het . Er is ook nog een ander natuurlijk product dat de honger stilt, namelijk het extract van johannesbrood. De gunstige werking van deze peul is .
Die peulen , en niet de zaden, zijn het eetbare deel van de boom. Carob wordt ook wel johannesbrood genoem omdat het wordt gemaakt van de peulen van de johannesbroodboom. In de marokkaanse keuken noemt. Wie hier in Spanje woont is hem tijdens een wandeling vast wel eens tegengekomen. Hij bloeit normaliter in september en november.
De mens eet niet zozeer het zaad als wel de peulen. Maar de zaden kunnen ook gewoon. Ze hebben een hoge voedingswaarde en. Stroop van johannesbroddboom peulen (carob of harnup). In dat geval worden de peulen allereerst geroosterd en vervolgens.
De johannesbroodboom komt voornamelijk voor in het Middellands Zeegebied. Peulen van johannesbrood op corticale stand. Knagers vinden dit vanwege de zoete . U hoeft daarvoor niet lid te worden.
De peulen worden ook wel johannesbrood genoemd. Stock Fotografie - Fotosearch Enhanced. De vruchten zijn lange, bruine hauwen. Het lijkt op de peulen van bonen en erwten, maar dan groter.
De gedroogde gesneden peulen kun je prima voeren aan . Van vakantie heeft mijn schoonmoeder johannesbrood peulen meegenomen. Kan ik die drogen en laten ontkiemen? De boom is lid van de bonenfamilie (Fabaceae) en vormt dus peulen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.