dinsdag 7 maart 2017

Rookoven gebruiken

Lees ons stappenplan en ga zelf warm of koud roken met een rookoventje! Algemene gebruiksaanwijzing rookoven. Er zijn twee manieren om te roken, de koude methode (à 25°c) waarbij de gerechten eerst wordt gepekel en de . Het aansteken van het hout is vrij simpel.


Gebruik kleine stukjes hout om een klein vuurtje te maken.

Gebruik hierbij lucifers, aanmaakkrullen of een brander. Om warm te roken moet de temperatuur in je rookoven tussen en 80°C liggen. Tips voor de beginnende roker!


Ik heb tips voor je als je een beginnende roker bent. Laat je nieuwe rookoven eerst inroken zonder producten. Roken doe je best buiten, dat spreekt voor zich.


Je kunt er een speciale rookoven voor gebruiken , maar ook je barbecue met deksel (1) kan perfect dienst doen.

Lees snel verder, we leren je roken in een rookoven. Bij deze garingsmethode gebruik je echter niet het vuur zelf, maar vang je de rook op in een afgesloten . Het principe van een rookoven is dat houtmot (houtsnippers) in de oven gaat. Goed te gebruiken bij het roken van zalm, zeevruchten, varkensvlees en . Uw rookton voor de eerste keer gebruiken. Alvorens U de oven in gebruik neemt,laat deze eerst Ca. In deze video legt Jasper uit hoe je je rookoven gebruikt.


Ook het roken van gerechten kan prima in de buitenlucht met bijvoorbeeld de Barbecook Rookoven Oskar. U kunt deze rookoven gebruiken. Gebruik de rookoven alleen voor het roken van voedsel of geef een extra dimensie aan je barbecue door het vlees eerst kort te roken.


Een rookoven kopen om gerechten te roken? Daarom is het verstandig om een smoker box te gebruiken. In de Camerons Rookoven RVS Groot bereid je stukken vlees of groenten met een rooksmaak.


De rookoven is eenvoudig in gebruik : strooi de meegeleverde . Dit tafel model is zeer makkelijk in gebruik en neemt weinig plaats in beslag. Deze rookoven wordt geleverd inclusief de spiritus branders en een zak .

De Barbecook rookoven is gemaakt van gelakt plaatstaal en heeft geëmailleerde houtskool- en waterpannen. Je kan de rookoven gebruiken met houtskool of . Plaats de oven met het schuifdeksel half open op een gematigde warmtebron. Schuif het deksel volledig over de oven zodra het mot begint te roken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts