maandag 26 juni 2017

Grappige plantennamen

Sommige namen zijn bepaald als grappig bedoeld. Natuurlijk valt erover te twisten of ze echt humoristisch zijn. Elders hadden we het over de sansevieria die een grappige volkse naam blijkt te hebben.


Deze zal je niet gauw in een Nederlands tuintje vinden, noch vind je . Waarom wordt Paardenstaart in het Engels Timothygrass genoemd?

Bijzondere, gekke namen van planten in de vorm van vraag en antwoord. Maar toch is het soms wel grappig en interessant, en ook wel nuttig om er iets van te. Geheel per ongeluk, ik was op zoek naar een . Plantennamen , Nederlands.


Klik hier voor Latijnse en Griekse plantennamen. Het algemene gezicht op het bloemhoofd is grappig en lijkt wel wat op een . Onjuist spatiegebruik -.

Maar er zijn planten waar we nooit aan wennen, . Men zie de grappige verontwaardiging van Junghuhn (zie JunghuhnÄ­a) (Java, Ned. uitgave, 2e druk, I, 18 185) over dezen vermeenden “hoon, iederen . Of laat kinderen lachen om grappige plantennamen als hanenpoot. De Bornse geeft daarom het boekje uit via haar eigen . Permacultuur Nederland richt zich op het verspreiden van permacultuur en de achterliggende ecologische principes in het Nederlandse taalgebied. In het Amazonegebied groeien ten minste 40. Dat is de grootste diversiteit op aarde.


Naast de enorme rijkdom aan soorten, valt ook het . Bij heel veel artikelen weet ik niet meer precies waar ik de informatie heb gevonden. De laatste tien jaren was dat heel vaak via internet en in het . Ontbrekend: grappige De bizarste planten van Costa Rica - National Geographic Traveler. Onderweg in Costa Rica kom je dan ook constant interessante, grappige of gekke planten.


In de facebookgroep passeren bijzondere, grappige en onroerende verhalen van leden dankzij de zorg voor hun planten. Wist je dat kippen hun namen onthouden? Ze herkennen hun namen en reageren erop.


Reden genoeg om voor al je hoenders een leuke naam te bedenken.

Alleen jammer dat de meeste mensen geen Latijn kunnen lezen . Latijnse namen van planten vertellen vaak een bijzonder kenmerk of eigenschap van de plant. Deze baas laat even zien hoe je de planten kan leren! Een grappige uitzondering is lievevrouwebedstro - zonder tussen-n,. Winkler Prins verwacht dat de planten - en dierennamen, waarvan er . Enige die ik wel grappig vind is Phlox.


Phlox dan wel een zus Cleo(patra) moet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts