vrijdag 23 juni 2017

Vijgenboom soorten

Dat zijn soorten waarvan de vruchten zich ontwikkelen zonder dat er bevruchting plaatsvindt. Kies de geschikte vijgeboom voor uw tuin. Oorsprong van de vijgeboom.


De vijgeboom is afkomstiguit het Middellandse-Zeegebied waar zijn vruchten al sinds . Een vijgenboom is ook eenvoudig te onderhouden. De lekkerste soort is dit alleen niet.

In het middellandse zeegebied zorgt een kleine wesp voor de bestuiving, deze komt in onze regio (nog) niet voor, vandaar dat hier vijgenboom soorten geteeld. De vijg (ficus carcia) is een ideale plant voor onze eetbare tuin. Esperanto: figarbo ( vijgenboom ), figo (vijg).


Ficus carica ( vijgenboom ) is een opvallende boom met decoratieve, groene,. Er zijn vele soorten vijgenbomen verkrijgbaar. Behalve dat vijgen mooi blad . De geselecteerde soorten zijn winterhard en makkelijk in onderhoud.


In onze streken kunnen sommige soorten vijgenbomen wel overleven als ze op een . Vijgenboom (Ficus Carica).

Een bijzonderheid van de vijg is dat er twee soorten gecultiveerde vijgen zijn. Daar is deze soort ook in cultuur om de . VIJGENBOOM - FICUS CARICA - BROWN TURKEY - struikvorm - st. Ook in Nederland kan men een vijgenboom planten met wat zorg.


Bij herkomst vermeld ik telkens hoe ik zelf aan deze soort gekomen ben. De meeste vijgenbomen die die verkrijgbaar zijn, zijn winterhard. Om een optimale oogst te hebben kies je het best dus een vijgenboom die geschikt is voor ons . Wilt u een vijgenboom kopen?


Citytree heeft diverse soorten en maten op voorraad. Keukenkruiden: soorten , kenmerken, gebruik, teelt en vermeerdering. Ik heb twee vijgenbomen in mijn tuin staan en ik was benieuwd wat voor soort dit is aangezien er heel veel verschillende zijn.


Al in de oudheid werd de soort gekweekt. Aangeplant wordt de boom om de eetbare vruchten, de vijgen, gehouden. Met name in Zuid-Europa zijn vijgenbomen.


Elke soort vijgenboom heeft zijn eigen vijgenwesp, die hij lokt met zijn geur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts