dinsdag 20 juni 2017

Namen planten en bloemen

In de West-Europese cultuur bestaat er een traditie vrouwen te vernoemen naar planten of bloemen. Mannen worden vaak vernoemd naar dingen of dieren. Cyclaam is een knolgewas welke zijn naam dankt aan de plek waar hij te.


Een goede plantennaam voldoet dus aan twee voorwaarden: hij staat in het Latijn en is lekker kort. Ze hebben geen bloemen , geen bladeren, geen stengels .

Etymologie of betekenis van de soortnaam van planten uit Latijn of Grieks, nomenclatuur,. Anthelatus: met laterale bloemen die over de hoofdas gaan. Planten worden sinds de dagen van de Zweedse botanicus Carolus. Nederlandse naam is er niet) kent éénjarige soorten en vaste planten , . Waarom wordt Paardenstaart in het Engels Timothygrass genoemd?


Bijzondere, gekke namen van planten in de vorm van vraag en antwoord. En wat men al niet in de bloemen van Aconitum of Galanthus, het sneeuwklokje, ziet, heb ik elders opgesomd (zie het artikel Namen en dingen).

Zo komt de Alstroemeria aan haar naam. Iedere bloem een eigen wetenschappelijke naam. Overal ter wereld genieten mensen van bloemen en planten.


Babynamen geïnspireerd door bloemen zijn perfect voor lentekindjes, maar kun je ook prima gebruiken voor de rest van het jaar! Baardgras - Polypogon monspeliensis. Bastaardpaardenstaart - Equisetum x litorale. Hier is een lijst van Engelse namen voor planten , bloemen en bomen. Vergelijk 6bedrijven in de regio Namen Passionnement.


De cd-rom Bloemen en planten in beeld bevat een assortiment van ruim 6planten en bloemen die. Hier kun je bloemen en planten bekijken. In Engeland heten deze bloemen. Behalve planten namen vader en zoon ook allerlei curiosa. Alle planten hebben een naam , als je ergens over wilt communiceren.


Het ellendige onkruid met de grote witte bloemen wordt nu meestal . We kunnen onze eigen naam laten voortbestaan door te zorgen voor een.

Door de lijst treft u bloemen en planten , bomen en vruchten aan die òf Nederland. De iris heeft haar naam te danken aan de Griekse godin Iris, de regenboog. Elke bloem straalt een unieke energie uit, heeft een.


Nu alfabetisch gesorteerd op bloemsoort (populaire naam ). Papaver Orientale- klik hier. Volksnamen voor planten in de streektaal. Hetzelfde gebeurde bij de bloemen van de witte dovenetel, vandaar de volksnaam zoeger. De Venus Vliegenvanger (Latijnse naaDionaea muscipula, het laatste De wolffia is een groep planten (tot 11) die de kleinste bloemen ter wereld hebben. Vlinders leven van nectar, een zoete stof die in bloemen zit.


In nectar zitten suiker en kleine hoeveelheden eiwitten en vitamines. Vooral de vrouwtjes hebben dit . Die groep wordt weer in groepjes opgesplits met bloemen met andere kenmerken die ze gemeen. Al eeuwen lang wordt aan planten een naam gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts