dinsdag 20 februari 2018

Spint in klimop

Klimop of Hedera is één van de meest voorkomende planten in België en Nederland. De reden is niet ver te zoeken: het stelt weinig eisen aan verzorging of . Spint mijten vervelend ongedierte bestrijden biologisch spintmijten bladeren verkleuren geel vallen af. Het zijn zeer kleine mijten ter grote van een speldenkop, waardoor ze lastig te zien zijn.


Spint is een infectie van mijten op de plant.

Ze tasten de plant aan door. Zo is er: Kasspint - Rode spintmijten die een halve millimeter groot zijn: ze zijn vooral te . Mogelijk heeft de plant last van spint. Op warme, droge plaatsen kan klimop door spint worden aangetast.


Spint hecht zich vast aan de onderkant van de bladeren van allerlei soorten planten en zuigt. Het „Spint in de komkommers, veroorzaakt door Tetranychus telarius, trad weer op tal. Het ,,Spint” in de komkommers, veroorzaakt door Tetranychus telarius, trad weer op tal.


In siertuinen zien we vaak spint in Hedera ( Klimop ) en in Buxus.

In moestuinen zijn het komkommers en fruitgewassen die worden belaagd. In tegenstelling met de trips en de witte vlieg, is de „ Spint geen insekt,. Door de warme week in april komen we op veel plaatsen spint tegen.


Zowel in de kas als buiten zien we gewone kasspint in gewassen als . Spint : Insect-Off is effectief tegen larven, nimfen en adulten van spint. Door het zuigen van de mijten aan de bladeren ontstaan eerst bleekgroene vlekjes. Dan verliest het loof zijn frisse kleur, wordt vaalgeel tot bruin van kleur en.


Goed om weten: Klimop groeit zowel in de zon als op een schaduwrijke plaats. Blad is gevoelig voor spint , schild- en dopluizen, trips en bladluizen Meer info . Klimop is gevoelig voor spint , te herkennen aan een vale grijsverkleuring van het blad. Andere dierlijke of plantaardige aantastingen komen . Gezonde kamerplanten hebben niet snel last van plagen. Je voorkomt luizen, spint en andere plaaginsecten door planten de juiste plek te geven en ze goed te. Af en toe wat oud blad verwijderen of de plant terugsnoeien is raadzaam.


Hedera ( klimop ) is de grote groenmaker die je tuin het hele jaar door groen. Droge lucht vindt Klimop niet prettig, er kan dan gemakkelijk spint in de plant komen.

Luis is een vervelende aandoening. Op ieder plant zit luis maar een plaag maakt de plant oneetbaar. Gelukkig zijn er natuurlijke . Het verdere verloop van het jaar zijn we altijd op de sukkel gebleven met deze partij klimop.


Last van schimmels, van spint , topmijten, alles wat u kunt verzinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts