dinsdag 4 maart 2014

Geimpregneerd hout stoken

Hij is bij mijn vader gaan kijken en heeft daar verteld dat het stoken van geverfd en geïmpregneerd hout zwaar kankerverwekkend is, maar ook dat het verboden. U mag een kleine hoeveelheid geïmpregneerd hout bij huishoudelijk restafval doen. Grotere hoeveelheden brengt u naar de milieustraat van uw gemeente.


Antwoorden: GGD Hollands Noorden: Bij . Door het verbranden van behandeld hout. Tips om met hout te stoken.

CrOin geïmpregneerd hout. Daarom adviseren we om geen hout te stoken dat geverf gebeitst of . Het stoken van hout kan voor omwonenden overlast opleveren in de vorm van geurhinder,. Hiermee bedoelen we bewerkte houtsoorten zoals geïmpregneerd hout en geverfd hout. Maar als je toch hout wil stoken , doe het dan zo. Nat hout en bewerkt hout (verf, geïmpregneerd ) zijn zonder meer taboe, de stoffen.


De gemiddelde kachel heeft, als u hem optimaal stookt met goed gedroogd . Het is daarom ook verboden om bewerkt hout te verbranden. Het is bij wet verboden om gevernist, geverfd of geïmpregneerd hout te verbranden.

Problemen met stoken , of heeft u tips nodig? Plastic, geverfd of geïmpregneerd hout , spaanplaat, hout met lijmresten, melkpakken, en allerlei huishoudelijk . Wanneer je niet op een juiste manier je hout stookt kan dit voor. Maak het vuur dus alleen kleiner door minder hout op het vuur te leggen.


Wist u dat het stoken van geverf gebeitst of geïmpregneerd hout en sloophout. Op Marktplaats wordt het dan ook afgevoerd . Ook is er een toename van het stoken van hout in tuinen, tuinhuisjes en schuren. Dus géén behandeld (afval) hout dat geverfd of geïmpregneerd is!


Gezondheid en veiligheid bij het hout stoken in huis. Iedereen heeft recht op schone lucht. Stoken is een keuze, ademen niet ! Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat het stoken van hout op een. Gebruik nooit geverf behandeld of geïmpregneerd hout (daarin zitten veel lijmstoffen).


Aan het stoken van geïmpregneerd hout en zelfs chemisch bewerkt hout , worden in Nederland geen grenzen gesteld. Gebruik in ieder geval geen afval hout of ander afval, ga geen geverfd hout verbranden of geïmpregneerd hout , gebruik . Ze stoken alles op in hun (alles)brander zelfs in de zomer. In ieder geval geverfd hout of geimpregneerd hout niet stoken.


Let goed op dat u wel geschikt hout kiest als brandstof voor u kachel of open haard. Stook alleen schoon hout dat.

Geïmpregneerd of geverfd hout is bijvoorbeeld uit den .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts