vrijdag 28 maart 2014

Mimosa plant water geven

Als de bladeren rood kleuren heeft hij . Eerst geen enkel probleem ( dagelijks water ), en het plantje groeide goed en stond er mooi bij. Hopelijk kan iemand mij raad geven. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Mimosa verliest bladeren posts jan.

In het groeiseizoen heeft de plant meer water nodig dan tijdens de koele wintermaanden. Het mag echter niet zo zijn dat zij last krijgt van hoog water. Deze echte mimosa heeft heel mooie bladeren, en de plant kan van mei tot september bloeien. Om de veertien dagen wat extra mest geven.


De plant komt van nature voor in tropisch Zuid-Amerika (Brazilië, Suriname) en bloeit in. Bij een temperatuur van boven de °C zal de plant alleen maar meer water verdampen. Het kruidje-roer-me-niet is echter geen kamerplant , maar een kruid.


Een leuke plant voor op de vensterbank met bladeren die dichtklappen bij.

Zaden kort overgieten met heet water en uur in lauwwarm water laten weken. LET OP: Dit plantje heeft een zeer hoge verdrogingsfactor en heeft daarom om de dag wat water. Plant gefotografeerd met foto per minuut gedurende uur.


Ga dan ook niet halsoverkop extra water geven of de plant verplaatsen, kijk hieronder even . In huis: Regelmatig water geven en daarmee de aarde vochtig houden, voorkom echter natte voeten. Voor diegenen die moeite hebben de plant de juiste . Deze plant , in Nederland ook wel mimosa genoem komt uit Australië. Winters matig water geven , maar de kluit mag niet uitdrogen. Pas wanneer je ziet dat de plant uitdroogt moet je wat water geven. Ontbrekend: geven Kruidje-roer-me-niet zaad kopen - bloemzaden, groentezaden.


Zeer geliefd bij kinderen. Staat bij voorkeur op een lichte, zonnige plaats. De plant heeft stekelige stengels en krijgt kleine donzige, bolvormige roze bloemen.


Het gehele jaar binnen op te kweken bij ca. Wanneer men de blaadjes aanraakt, vouwen . Je plant zal gemakkelijker uit de oude pot loskomen als de wortelkluit vochtig is. Je moet de plant enkele uren voor het verpotten water geven.

Ook nooit in de lengte insnijden: al die handelingen geven kans op bacteriewerking. Oplossing: giet eerst het overtollige water weg. Als je geluk hebt, is je plant nog te redden door een tijdje geen water te geven.


Kamerplanten verdragen te . De hele plant is eetbaar maar vooral de bladeren worden gebruikt voor het op smaak maken van soepen of als.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts