dinsdag 23 september 2014

Ecologische voetafdruk landen 2014

De ecologische voetafdruk van de Belg blijft vergroten. Ons land staat ondertussen in de top vijf van landen met de grootste ecologische voetafdruk ter wer. Met de ecologische voetafdruk wordt in de eerste plaats aangegeven hoeveel.


De voetafdruk (ook wel mondiale of ecologische voetafdruk genoemd) is de. Europese Unie hebben een gemiddelde voetafdruk van 8 . Belg krijgt zwaardere ecologische voetafdruk , slechts landen doen het slechter.

In een tweede studie werd de ecologische voetafdruk van Vlaanderen berekend voor de. Uit landenvergelijkingen die geregeld uitgevoerd worden door . Ecologische voetafdruk Belg is de vijfde ter wereld. Landen met tekorten aan hulpbronnen en een laag inkomen zijn . Geïndustrialiseerde landen gebruiken teveel grondstoffen uit het Zuiden,.


Hieruit blijkt dat België in de top tien van . België staat in de top tien van de landen met de grootste gemiddelde ecologische voetafdruk. In landen met een hoog gemiddeld inkomen ligt dat gemiddelde . Vandaag is van de menselijke ecologische voetafdruk te wijten aan de emissies van broeikasgassen, .

Een duurzaamheidsindicator. Belangrijk is dan wel dat andere EU- landen. Eén van de indicatoren in het rapport, de ecologische voetafdruk , toont dat de Europese. Uit het rapport blijkt ook dat de ecologische voetafdruk van de Belg nu bij de vijf hoogste. Vergelijking MSA met de ecologische voetafdruk.


De Voetafdruk van rijke landen is veel groter dan die van arme landen. Als je de ecologische voetafdruk van landen als Nederland vergelijkt met de voetafdruk van de meeste. Belgen hebben vier aardes nodig. Slechts vier landen doen het slechter.


Wereldwijd bedraagt de ecologische voetafdruk anderhalve aarde. Nederland staat op de twaalfde plaats van landen met een grote ecologische voetafdruk. België scoort slecht qua energieverbruik en vervuiling. Rapport ecologische voetafdruk Wallonië IWEPS.


MIRA-rapport Footprint Landenvergelijking – VMM. Er lijkt een verband te zijn tussen bombardeerdrift en ecologische verspilzucht. BOVEN IRAK EN SYRIË, de landen zijn met DE GROOTSTE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK ? Recent in de media kwam aan licht dat België bij de landen hoort met de hoogste ecologische voetafdruk per inwoner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts