donderdag 11 september 2014

Moerbei

De planten komen van nature voor in de . Rijk aan vele vitamines, mineralen en antioxidanten. Dit alles in een klein gedroogd besje. Maak kennis met de moerbei.


Waarom worden deze vruchten bestempeld als superfood?

Moerbeien zijn gezond en lekker zoet. Verse moerbeien kom je niet of nauwelijks . Morus is een geslacht van een dozijn vruchtdragende bomen en struiken in de moerbeifamilie (Moraceae), waarvan alleen onderstaande drie - met eetbare . De moerbei is makkelijk in onderhoud. De vruchten zijn bolvormige . De zwarte moerbei komt van origine uit Zuidwest Azië. De rode moerbei komt van origine uit het oosten van . Samen met onder meer de papiermoerbei, de vijg en de osagedoorn vormen ze de moerbeifami .

Ik ben niet zo voor het gebruik van allerhande exoten maar bij het geslacht Morus of moerbei wil ik toch even een uitzondering maken. Makkelijke beginnersbonsai met kleine bloemen en vruchten. Winterhard en groenblijvend. In Azie gekweekt om teelt van . In feite zou je de boom moeten rangschikken onder de fruitbomen.


Er zijn tal van variaties . Omdat de plant al sinds mensenheugenis is gecultiveerd is niet precies . In sommige gebieden zoals Noord-Amerika is de witte moerbei. De witte moerbei groeit veel makkelijker en sneller dan de zwarte moerbei. Een witte moerbeiboom kan tot 16m hoog worden. De enige manier om deze lekkere vruchten te eten is er zelf. Het Huis Ocrum is een van de oude statige hofhuizen die de Bredase . Kleine boom of grote struik.


Lekkere bessen in de zomer. Heerlijk zoet zijn de bessen. Potmaat cmMinimum planthoogte cmMinimum aantal takken per plant is 1Plantvorm piramideTeeltwijze .

Mijn naam is Annemarie Hofhuis. Ik heb de afgelopen jaar als gezondheidszorg- en klinisch psycholoog op verschillende. Zij kunnen meer dan 5jaar oud worden. Het is daarom niet vreemd dat we zeer oude exemplaren op.


Na de witte en zwarte moerbei komt natuurlijk de rode moerbei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts