woensdag 10 september 2014

Hommelnest

Je ontdekt een hommelnest in je spouwmuur of ergens in de tuin. In deze blog krijg je het antwoord. In het voorjaar zoekt de koningin een plekje om een hommelnest te bouwen.


Een hommel is niet agressief en ze vallen je niet lastig zoals . Heeft u een hommelnest in uw tuin?

Hoewel ze lief lijken kunnen hommels gevaarlijk worden. Neem altijd contact op met een expert. De meeste hommelnesten worden vanaf eind maart gebouwd. Een gemiddeld hommelvolk heeft een levensduur van weken. In de praktijk worden, voornamelijk uit onwetendhei veel hommelnesten als vermeende wespen- en horzelnesten bestreden en vernietigd.


Hommels zijn een beschermde diersoort en mogen bijgevolg niet gedood worden. Wel kan u de brandweer of imkerbond contacteren om het hommelnest te . Het zijn zeker hommels, zwarte wollige grote insecten.

Binnen uur komen wij langs ! Dit nest is afkomstig uit een zwaar verwaarloosde tuin van een. We zien een hommelnest (wat nu) Regelmatig bellen mensen mij met de vraag: ik heb last van hommels kunt u het opruimen? Hommels aantrekken in de tuin is bijzonder nuttig, en zeker wanneer u doelt op bestuiving van planten, want daar zijn hommels uitermate geschikt voor.


Inderdaad laten zitten en misschien iets van hoog kippengaas eromheen zodat de katten er . Ik heb keer een hommelnest in de tuin gehad. Het hommelnest blijft in de regel kleiner dan dat van andere sociale vliesvleugeligen. De nesten zijn wat rommeliger dan die van bijen en bestaan uit ronde, . In de maanden mei, juni en juli planten verschillende insecten zich voort, waaronder de bijen. Wat verder in de zomer is een hommelnest ogenschijnlijk een wat rommelige zaak, waarin de voorraadcellen en de larvenkamers zomaar door elkaar zitten.


Tijdens het omwerken van een stukje grond in mijn voorwerk om wat plantjes te planten had ik blijkbaar een . Vanmiddag een hommelnest van boomhommels (volgens mij, zie inzet) moeten weghalen uit de muur van een oude schuur. Bijvoorbeeld wanneer er een nest in de buurt zit. In de buurt van openbare plekken kan een hommelnest dan ook.


Dit hommelnest huisvest een tal hommels die gedurende maanden zo goed als elke bloem in de tuin en kas gaan bezoeken. Een optimale bestuiving zorgt . Dat is een hommelnest vermomd als kartonnen doos.

Ik vind hommels echt geweldige beestjes. Ze bijten niet, ze steken niet, ze snijden geen stuk uit je vlees en vliegen er mee weg(wespen) en ze . Ik ben ook niet bereid hommelnesten te verwijderen, want bestrijding van hommels is ongewenst vanwege de zeer nuttige bestuivingsfunctie van die dieren en . Bij een in Engeland uitgevoerde telling bleek dat op deze manier ongeveer een kwart van de mensen een hommelnest ontdekte. Omdat heel wat bijen- en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts