maandag 22 september 2014

Malus red sentinel eetbaar

De appels zijn wel eetbaar , maar niet lekker. Malus Golden Hornet als bestuiver. Kleine boom met een ronde kroon. De takstand is spreiden later buigen de takken iets door. De twijgen en stam zijn kaal en donkerbruin.


De nederlandse naam is Appel, familie van de Rosaceae.

Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken. De bladeren zijn glazendgroen. Wie eenmaal gegrepen is door de teelt van fruit wil dit niet meer missen en zal altijd iets ervan in . Aantrekkelijk voor vogels. Of zijn ze alleen voor de sier? De vruchten zijn wel eetbaar , maar meestal niet erg lekker.


Dus bij twijfel: plant een red sentinel ! In de herfst kleurt de boom geel.

Ze draagt dieprode en kleine appeltjes die eetbaar zijn. Voor een sierappel vrij grote, eetbare , rode vruchten. Lijkt wel op een kleinere M. Minimum planthoogte, cm. Dakboom met witte appelbloesem en felrode appeltjes in de herfst.


Bloeit prachtig met witte bloesem in het voorjaar en de appeltjes zijn eetbaar. Ontbrekend: red ‎ sentinel Blog - Wel eens aan een lei-sierappel als sierboom in uw tuin gedacht? In het voorjaar zijn bloesem en in het najaar zijn felrode appeltjes. Sommigen daarvan hebben zelfs eetbare appeltjes, anderen zijn.


Vivimus universeel van DCM. Koelreuteria paniculata (Chinese vernisboom), Malus. Hij groeit hij best op iedere voedzame,humusrijke en niet te . Fruitboompje voor op balkon of terras.


Kweek gemakkelijk zelf uw fruit. Beschrijving: Echte appelsienboom, met eetbare vruchten. Appels en peren kun je in december niet meer oogsten maar de eetbare sierappel Malus.


Op jonge leeftijd staan de takken van de sierappel . PRIMA KUIPPLANT VOOR HET TERRAS MET EETBARE VRUCHTEN.

Sierappeltjes, de mooie kleine appeltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts