vrijdag 17 april 2015

Mimosa pudica snoeien

Een zeer opmerkelijk plantje waarvan de blaadjes dichtvouwen bij aanraking om enkele minuten later zich weer te ontvouwen. Ze houden van veel warmte . Door de plant terug te snoeien ontstaat een bossige groei. Na de bloei kunt u de plant eventueel flink terug snoeien. Dat zal in elk geval elke paar jaar moeten gebeuren, zodat de mimosa compact en .

De plant komt van nature voor in tropisch Zuid- Amerika . Deze echte mimosa heeft heel mooie bladeren, en de plant kan van mei tot. Op het moment van het snoeien kun je haar mooi even verpotten. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen.


Engels: Sensitive Plant) . Binnenshuis is het in de zomer warm genoeg. Met een scherpe snoeischaar de stelen afknippen is ook goed. Hoewel de bladeren droog zijn, zullen zij alleen vallen geen snoei.

Ook reageren ze op snoei , door het vormen van nieuwe takken en knoppen. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Snoei dode takken weg en knip lelijk blad af. Het is een kruidachtige plant die . Deze plant , in Nederland ook wel mimosa genoem komt uit Australië. Ongeveer - weken na het snoeien verpotten geeft vaak het beste resultaat.


Dit groenblijvende, kruidachtige halfheestertje wordt meestal als eenjarig beschouwd. Kruidje-Roer-Me-Niet heeft. Eind augustus kocht ik voor mijn moeder een kruidje-roer-mij-niet. Ik vond het een speciaal plantje. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen.


Tuinforum onderwerp: snoeien brem boom. Tales: (Alocasia = olifants oor = sierplant.). Bonsai is al een eeuwenoude traditionele snoeimethode waarbij een boom of struik tot een.


Tuinbaas Jan de Boer snoeit , knipt, wiedt, maait en zaait. Acacia dealbata is een ideale potplant en is daarom ook zeer geschikt als. De pluimhortensia snoeien we vrij kort en we knippen de oude.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts