maandag 9 november 2015

Passiflora edulis winterhard

Passiflora edulis is een passieplant die de echte passievruchten krijgt. Vruchten kunnen vanaf juli tot. Winterhardheid : USDA Zone 9-1 -°C.


In ons Nederlandse klimaat zijn slechts twee soorten redelijk winterhard.

Sommige passievruchten verkleuren als ze rijp zijn (o.a. P. morifolia en P. edulis ). Dit soort is matig winterhard.

Ze zijn niet- winterhard en kunnen het best in een kas worden gekweekt, . Deze plant is matig winterhard. In Nederland geldt hij als winterhard. De passievrucht is niet erg winterhard in het Nederlandse klimaat.

De planten zijn winterhard tot -4°C. Al in het eerste jaar zullen na. Het is de meest aangeplante soort omdat deze het meest winterhard is, maar.


In Zone zal het terug in de meeste winters bevriezen, maar kan worden beschouwd wortel winterhard.

De vruchten staan bekend onder de. De bloemen zijn over het algemeen kleiner dan die van P. Voor het terras, balkon en serre. Kunnen straks volgens mij prima naar buiten. Heb drie redelijk vlot groeiende planten van ca cm.


De meeste passiebloemen zijn niet winterhard. De passiflora Edulis is de meest gekweekte passiebloem voor zijn vruchten. Paarse passiebloem die redelijk winterhard is. Zoekt u een bijzondere plant voor in de tuin? Geurende bloemen: geuren sterk.


Dit zijn de meest bijzondere zaden ter wereld van winterharde planten.

Ook in Nederland is deze klimmer winterhard , mits de temperatuur niet onder de graden vriespunt komt . Controleer de spelling van je zoekterm. Misschien heb je een foutje gemaakt. Standplaats: zon winterhard.


Gelbe Maracuja, Gelbe Granadilla, Passionsblume. Als geen andere plant staat de passie- of lijdensbloem (Passiflora). De winterharde klimplant heeft dikke, vlezige, zeer wijd reikende wortels.

Ze zijn in ons klimaat niet helemaal winterhard , en zijn ook nogal gevoelig voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts