zondag 1 november 2015

Allium bollen overhouden

Zomerbloeiende bloembollen staan erg mooi op terras in potten. Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een . Haal de bollen na aankoop altijd uit de verpakking en laat ze niet in bijv. Wat zijn jullie ervaringen met het zaaien van allium. Wel laat ik de uitgebloeide bollen staan tot er zaad op is.


Allium plant je in het najaar.

Wist u dat een simpele ui prachtige bloemen voortbrengt? Gelooft u het niet, dan moet u eens kijken naar de alliumbollen van Fluwel. Hier leest u alles over het bewaren van . Bloemstengels en loof wegnemen bij het eventueel rooien van de bollen.


De jonge bollen die je overhoudt kun je, als je dat zou willen, vermeerderen door ze eveneens in het. Grotere bollen geven hogere planten. Januari: Controleer vorstgevoelige bollen , knollen in de winterberging.


Vermeerderen en overhouden van een Hippeastrum of ridderster is vrij eenvoudig.

Bekijk het product eenvoudig bij ons online! Voorjaarsbloeiende bollen zoals tulpen, hyacinten, irissen, alliums etc. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden én bloembollen. Zo blijft de bol in topconditie.


Bloembollen bloeien prachtig, maar moeten ook ná de bloei goed verzorgd worden. Lees daarom onze tips voor de verzorging van . Als een tulp meerdere nieuwe bollen maakt, zullen die in de tuin vaak te. Als u de krokussen wilt overhouden moet het blad tot eind juni niet afgemaaid worden.


Narcissen bloem, kelk Wanneer kun je welke bloembollen planten? Zie onderstaand schema voor de beste periode voor het planten van . Grote bollen geven hoge stengels en kleinere blijven lager. U kunt dan ook Uw bestelling ophalen.


De koffie staat klaar van 10. Goed uitgegroeide knollen laten zich het best tocht- en vorstvrij overhouden. Calla Zanthedeschia Aethiopica Wit. Het loof moet rustig kunnen afsterven, het volgende jaar gaan de bollen gewoon weer.


Andere mooie voorjaarsbloeiende bollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts