maandag 23 januari 2017

Amelanchier ballerina snoeien

Wanneer snoeien Na de bloei Ziektes Meeldauw. Fruistruiken snoeien en planten. Amelanchier lamarckii is een heester of boompje. Zeer grote sappige vruchten.


Een van de mooiste voorjaarsbloeiers, de krentenboom of amelanchier. In april tot mei zorgen de trossen met witte bloemen .

Snoei niet noodzakelijk, maar verdraagt goed snoei. Verdraagt snoei zeer goed. Soms vanuit struikvorm uitgroeiend tot een kleine boom. Wintersilhouet valt op door de breed vaasvormige kroon en fijne vertakking.


Deze matig groeiende variëteit is geënt en zal uitgroeien tot een hoge struik of kleine boom. Planten: De pot in een emmer water dompelen, daarna in de tuin uitplanten. Positie: volle zon, halfschaduw.


Snoeien : zuinig snoeien , niet veel nodig , lichtjes na de bloei, om een open.

En snoeien van bomen zorgt voor een kunstmatige vorm, en dus staat je boom niet op. Gaat de laatste zin over de Ballerina ? Het blad en de vruchten zijn giftig. Over het algemeen worden de struiken niet zo groot en zijn ze ook goed terug te snoeien. Snoeiperiode : februari, november, december . Deze krentenboom heeft een prachtige purperrode herfstkleur.


In het voorjaar vol met witte bloesem. De krent bloeit op voornamelijk op kortloten aan scheuten van het voorgaande jaar. Snoeien is niet echt nodig, alleen de kroon open houden.


De gewone soort kan wel vrij groot worden, maar is prima te snoeien en er zijn ook. Je snoeit de boom alleen . Wordt veel toegepast, sterke haagplant, minimaal twee keer per jaar snoeien. Het krentenboompje kan goed tegen snoeien. Klein mooi struikje met spreidende. Doormiddel van snoei kan men zelf gewenste groote bepalen.


Vormsnoei in de tuin van Hidcote Manor. Groot assortiment tuinplanten voor particulier direct van de kwekerij.

Hoogte na jaar zonder snoeien , tot meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts