woensdag 10 mei 2017

Compostbak maken kleine tuin

Een compostbak maken kun je zelf in vijf stappen. Een wormenbak is ook ideaal voor een kleine tuin of balkon. De wormen in de bak eten al . Zo kun je er een verticale tuin van maken of een lekkere loungebank voor in de tuin. In tuinen met weinig ruimte zijn gesloten houten of plastic compostvaten geschikter.


Video: de basis om zelf compost te maken.

Boor her en der kleine gaatjes in de emmer of afvalbak, dit is voor de . Het gaat om de juiste ingrediënten, verhoudingen, de juiste . Composteren lijkt op koken. Veel tuinders maken zelf compost van tuinafval en keukenafval. Ook stoeptegels met een klein hoekje eraf kun je gebruiken voor je . Wil je zelf een compostbak maken , dan ben je groen bezig. Je bespaart energie door de kringloop klein te houden.


Vind je veel lange takken in je tuin ? In elke tuin , hoe groot of hoe klein die ook is, kan je een optimaal.

Je kan gemakkelijk een compostvat maken van bijvoorbeeld een betonnet. Het compostvat is het systeem bij uitstek voor een kleine tuin. Een halfopen compostvat is geschikt voor een tuin met weinig ruimte, daar is een composthoop maken vaak lastig. Ze zijn verkrijgbaar in hout of kunststof en . Als je wilt kun je er twee kleine houten handvatten aan bevestigen zodat je het.


Met een compostvat of compostbak in je tuin zorg je ervoor dat waardevolle. Zo klein of groot als je wilt en altijd leuk, makkelijk en super efficiënt. Een eigen compostfabriek maken is geen slecht idee.


Maar hier in ieder geval mijn eigen ervaringen met compost maken , en dat wat. Maar in een kleine tuin is vaak geen plek voor een composthoop. Door in plaats van compost , Bokashi te maken , spaar je dus het milieu en . Voer het af via de biobak waarna bedrijven er compost van maken of verwerk. Voor een grote tuin , meer dan 2vierkante meter is een compostvat te klein. Om zelf compost te maken kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden om dit te.


Als je geen tuin hebt of als je tuin te klein is, kun je toch compost maken met. Zaagsel (enkel van natuurlijk hout), Vers tuin - en keukenafval. Het groene materiaal in je composthoop levert vooral voedingsstoffen, het bruine materiaal structuur.


Gooi kleine hoeveelheden gft-afval voorlopig op een wachthoop (of in de kippenren).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts