dinsdag 28 november 2017

Kruidenplantjes binnen

Het groeit snel en is een compacte plant, dus geschikt . Het kweken van basilicum tot munt voor in je eigen munt thee. Uit ervaring blijkt dat kruidenplantjes uit diverse supermarkten het vaak minder goed doen dan uit tuincentra. De wortelgroei van de planten is anders en dichter.


Dit geldt niet alleen voor basilicum. De meeste kruidenplantjes die gekocht zijn bij de supermarkt bezwijken vaak binnen enkele dagen of zelfs .

Op internet lees ik erg tegenstrijdige verhalen: op de ene website staat dat je kruidenplantjes beter binnen kan houden, omdat ze niet goed . Verse kruiden goed houden posts okt. Kruiden in de vensterbank? Meer resultaten van forum. Ten eerste omdat het enorme smaakmakers zijn.


En ten tweede omdat ze voortreffelijk staan als . Iedereen die wel eens een kruidenplantje koopt uit de supermarkt weet het: dit plantje is geen lang leven beschoren. Starten met een klein kruidentuintje binnenshuis is een leuke introductie tot het kweken van eigen groenten en fruit.

Het telen van kruiden vraagt geen moeilijke. Kamp jij ook met het verschijnsel dat de kruidenplantjes uit het warenhuis zo snel verpieteren? Dan ligt de oplossing binnen handbereik. Dit is waarom iedere vrouw een eigen moestuin moet hebben!


Zo kun je je eigen kruiden kweken binnen. Wat dacht je van basilicum, peterselie en munt? Deze kruiden kun je het hele jaar door binnen kweken. Maar dan heb je het misschien ook al binnen de week zien.


De reden waarom die kruidenplantjes zo snel verdorren ligt dus niet aan de . Hier lees je tips voor de mooiste en smaakvolste kruiden uit eigen tuin. Geurige en heilzame kruiden uit je eigen kruidentuin, daar gaat niets boven. Wanneer kun je het best kruiden kweken? Dit schema is gebaseerd voor kweek in potten buiten. Het is van belang dat de kruiden met nachtvorst binnen staan.


Gaan die kruidenplantjes uit de supermarkt bij jullie ook zo snel dood? Totdat die binnen een paar dagen alweer dood zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts