maandag 27 november 2017

Lavendel soorten winterhard

Lavandula angustifolia is een uitstekende, winterharde lavendel. Wanneer en hoe lavendel snoeien. Het zijn allen goed winterharde variëteiten. Tot 1verschillende lavendelsoorten en cultivars.


Matig winterhard , vooral als potplant toegepast.

Lavendel , geurend decoratief en zeer geliefd. Er bestaan wel meer dan 1verschillende lavendelsoorten en cultivars. De bloeiperiode is mei - augustus. Deze plant is goed winterhard. En is hij zeer winterhard en (half)wintergroen.


Dus dat is lang genieten van deze mooie plant! Welke soorten lavendel zijn er? Ik zoek grote lavendel die Belgisch- winterhard is, sterk.

Wat bedoel je met de echte lavendel ,ook daar zijn soorten in. Spijklavendel of Engelse lavendel is de voornaamste lavendelsoort voor gebruik als kruid in de keuken. Andere soorten worden vooral voor hun olie geteeld.


Het blad is compleet anders dan dat van de andere soorten : zacht grijsgroen. Naast lavendel zijn er nog vele andere soorten kruiden. Vlinderlavendel heeft een vlindervormige uitgroei op de bloemaar en . Die is iets minder winterhard , maar heeft grappige, grote violette . De soorten verschillen onderling in groeiwijze, blad en bloemkleur, die. Hij is in onze streken niet volledig winterhard (verdraagt maximaal graden vorst).


Koop of Verkoop lavendel op Marktplaats. De plant is goed winterhard en vind zijn plek op allerlei. In de volle grond is de winterharde gewone lavendel de beste keus en in . Echte lavendel is een verhoutende vaste plant (struikje) uit het Middellandse Zeegebied.


Er zijn behoorlijk wat verschillende soorten lavendel verkrijgbaar, deze variëren in hoogte en tevens. Winterhardheid zone 6b (-20ºC ). Toch zijn er soorten en acht hybri- den, maar de meeste hiervan zijn onvoldoende winterhard of hebben minder sierwaarde dan de planten die al toegepast . Diverse soorten basilicum aanplanten.

In ons plantencentrum vindt u diverse lavendel soorten. Er zijn verschillende soorten lavendel. Nederland heeft inmiddels een . De Stoechas- soorten (we noemen dat meestal kuiflavendel ) is niet winterhard. All plants need water to survive.


However, like plants that require more water, there are plants that grow in lack of water. They are the best drought tolerant plants . Ik weet dat lavendel winterhard is, maar wat met lavendel in bloembakken ? Met veel verschillende plantensoorten kunt u uw tuin omtoveren tot een geuroase. Er zijn talloze soorten verkrijgbaar, met de bekende paarsblauwe,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts