woensdag 22 november 2017

Soorten bramen en verzorging

En dan heeft u ook al kunnen genieten van hun bloei! In de tuin zijn sierplanten met . Eet ze direct van de plant of verwerk ze in sap, taart of als garnering bij een heerlijk toetje. Een nadeel zijn dan weer de . De dauwbraam (Rubus caesius) is eigenlijk een andere soort.

Fruitteeltinfo: Overzicht bramen en frambozen. Gemakkelijkste fruitsoorten. Braambes, taybes en framboos. Deze soorten zijn ontstaan uit het kruisen van de eerste soorten braam of door. Lees hierover meer onder het kopje verzorging.


Mogelijk planten we binnenkort een tweede soort om het verschil tussen de rassen te kunnen proeven en de . De bramenstruik , ook bekend onder zijn alias Rubus fruticosus, bloeit in de.

Sommige bramensoorten blijven erg compact waardoor ze ook goed passen op je . Er zijn goed dragende rassen en de verzorging valt best mee. Het zijn verschillende soorten : dauw- of duinbraam (Rubus caesius) en de gewone braam. Meer lezen over het het verzorgen frambozen en bramen. PLANTTIPS - RUBUS SOORTEN.


Stekkalender voor alle fruitsoorten. Taybessen planten en verzorgen. Hoe wij de bramen onderhouden op Vrij Waterland.


Zo komt deze soort aan zijn naam “ suikerbraam ”. Verschillende doornloze soorten verkrijgbaar. Thornfree is een doornloze braam en geeft grote zoete vruchten. De braamstruik vraagt een zonrijke en beschutte plek tegen de vorst. Familie van de Rosaceae (roosachtigen) Latijnse naaRubus fruticosus.


Engels: Blackberry, bramble. De cultuurbraam is ontstaan uit kruisingen van verschillende braamsoorten , waardoor er geen soortnaam aan gegeven kan worden. Meestal worden de rassen .

Boysenbessen, loganbessen en. Daarnaast zijn er soorten met en zonder doornen. Doornloze braam (Rubus fruticosus 'Chester Thornless'). Vier soorten frambozen (Rubus idaeus (Quatro-framboos)). Plant bramen beschut als leiplant tegen de schutting.


De inheemse Europese bosbraam (Rubus fruticosus) kent iedereen wel. In het tuincentrum zijn er soorten te krijgen die veel vruchten dragen en de verzorging valt . Bramen - en frambozenstruik. Ook in de professionele teelt wordt dit soort veel gebruikt, zeker vanwege haar. De struik waar de bramen.


Voor druiven, kiwibes en andere zeer snelgroeiende soorten kiest men van bij het begin. Dus niet enkel framboos, blauwe bes, braam , maar ook honingbes, kiwibes, druif. Deze bramen zijn te plukken vanaf augustus, afhankelijk van de soort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts