donderdag 18 juni 2015

Japanse sierkers snoeien

Ook handige informatie over bloembollen en planten. Over het algemeen is er niet veel snoei nodig. Snoei oudere takken midden in de zomer.


Als u wilt snoeien om de boom in vorm te houden, kan dat het beste in . Als je wilt snoeien , is dat het beste na de bloei.

Kijk voor meer informatie over snoeien bij boom snoeien. In mei zijn er een aantal planten en bomen net uitgebloeid. Vraagt weinig snoei en onderhoud.


Het beste kunt u deze japanse sierkers in het voorjaar snoeien na de bloei. Plaats een boompaal bij deze japanse sierkers en gebruik tuinplantengrond bij het . Snoeien heeft al snel een nadelige invloed op zijn natuurlijke vorm. Type klus: Bomen snoeien of verwijderen.

Materiaal verzorgd door: De . Japanse sierkers (Prunus serrulata)Prunus serrulata. Snoeien van de Zuilvormige japanse sierkers - Prunus serrulata Amanogawa is niet nodig maar kan eventueel na de bloei. Nu is het moment om bomen, struiken en heesters te snoeien die hun bladeren verliezen. Er zijn van die jaargetijden dat we de snoeikriebels krijgen.


Oude planten na het vallen van de bladeren radicaal snoeien en ze daardoor . De japanse sierkers , ook wel Prunus serrulata Amanogawa genoem is een prachtige plant. De Kanzan wordt vooral gewaardeerd om zijn rijke bloei, met . Door jaarlijkse snoei blijft de boom mooi in vorm. In oktober – november kan er ingrijpend gesnoeid worden. De sapstroom komt snel opgang . Verwijder deze tak direct door hem zo diep mogelijk terug te snoeien. In juni dode takken en opschot (lange rechte takken) snoeien.


Mooie smal blijvende sierkers ! Geschikt voor kleine tuinen.

Je doet dit het beste na de bloei. Vorm snoeien en belichting in de boom in acht nemen. Achterstallige snoei : Je ziet dit in het voorjaar redelijk vaak, deze boom is al jarenlang niet goed bijgehouden.


De kroon is een rosebloeiende japanse kers die . Sierkers behoeft weinig snoei. Zo nodig verkeerd geplaatste takken wegnemen en te lange takken inkorten. Dit doen we direct na de oogst om bloeden (gom) . Dan is het moment om de bomen te snoeien en te bemesten.


Kan ik deze methode volgen? In Japan wordt de bloei van de boom elk voorjaar . Het snoeien van de sierkers is eigenlijk niet nodig omdat deze boom van zichzelf compact groeit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts