donderdag 10 december 2015

Lavendel angustifolia

Lavandula angustifolia is een uitstekende, winterharde lavendel. Wanneer en hoe lavendel snoeien. Het is een lage, sterk vertakte struik die . Samen met dille, bonenkruid en salie is dit zeer lekker voor . Na de bloei, de bloemen en een deel van het blad verwijderen. Na de winter, zodra de eerste scheuten verschijnen, snoeien tot aan de nieuwe .

Deze cultivar wordt niet zo hoog. Lavendel geurt verrukkelijk en wordt . Hij groeit redelijk compact en breder dan hoog, is vrij laagblijvend en bloeit van . Hier vind je alles over de kenmerken van lavendel én kun je . De bloemen van Lavandula . De Grieken en Romeinen gebruikten de plant om mee te baden. Tot 1verschillende lavendelsoorten uit de Nederlandse plantencollectie lavandula.


In de Provence heb je drie grote gebieden . Alleen beschikbaar in de winkel.

De planten houden van een kalkrijke grond. De struik behoort tot de lipbloemigen. Er zijn heel wat variëteiten in . Het enige verschil tussen . Bekijk ons assortiment Traprenovatie in onze Onlineshop. Naast de mooie prestatie in de tuin, maken ook de etherische oliën en geur deze. Getekende gamma-uil - Macdunnoughia confusa (Waarnemingen : 1) . Tja wat zal ik nu nog over lavendel vertellen dat je zelf niet al weet.


Koop of Verkoop lavendel op Marktplaats. De gemiddelde hoogte is cm. Een heerlijk geurende vaste plant . Zeer rijkbloeiend met mooie, purperblauwe bloemaren, geurend.


It is hardy to zone (UK) 5. Zadenspecialist voor bloementuin kruidentuin. Lehtiä ja versonpäitä käytetään pieninä määrinä mausteena. Bloeit met lavendelblauwe bloemen vanaf juni tot en met juli. Hoogte is ongeveer 50cm en de . De laagste lavendel die we kweken is de Hidcote.


Het beste kunt u de planten na de bloei iets terugknippen.

In het voorjaar knipt u ze nog een keer, maar dan . Groot assortiment tuinplanten voor particulier direct van de kwekerij. Ekte lavendel, engelsk lavendel. Minimum planthoogte, cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts