donderdag 31 december 2015

Nectarine en perzik

Abrikozen, nectarines en perziken lijken erg veel op elkaar. Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten van deze steenvruchten? Het verschil tussen de vruchten, waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer . Maar wat is nu juist het verschil?


Perziken en nectarines, ze worden wel eens verward.

Ontdek de lekkerste recepten met deze 2 . De nectarine is een perzik met een gladde vruchthuid. Deze twee steenvruchten zijn nauw verwant aan elkaar. Alleen de schil verschilt.


Die van de perzik is wat donziger, die van de nectarine is eerder glad. Vruchten als perzik en nectarine maak je als volgt schoon: voel of de. Een rijpe perzik, nectarine of.

Een nectarine is dus geen kruising tussen een perzik en een pruim, zoals . Behoudens de schil, bestaat er geen wezenlijk verschil tussen perziken en nectarines. Vers geplukte perzik en nectarine smaken heerlijk! Evenals pruimen en kersen behoren ook perziken en nectarines tot de steenvruchten. De perzik en nectarine zijn nauw verwant aan elkaar.


Perzik en nectarine snoeien Perzik (Prunus persica) en nectarine (Prunus persica var. nucipersica) behoren tot het steenfruit. De ronde perzik daalt met (11ton), de platte perzik met ( 12ton), de nectarine met (20ton) en de pavía met . Wordt besmet door: Botrytis.


Een vorm zonder de pluizige schil heet een nectarine. Behalve de schil bestaat er geen wezenlijk verschil tussen perziken en nectarines. Het grote verschil tussen de twee soorten is de schil. Onderstammen voor perzik en nectarine. Het kenmer kende verschil is het uiterlijk, de schil.


Op de schil na bestaan er geen wezenlijke verschillen . Nectarines zijn vaak iets kleiner dan perziken. Nectacots zijn een kruising tussen een abrikoos en een nectarine.

De schil van een perzik voelt pluizig aan, die van een nectarine niet. De zomer is de periode waarin zacht fruit volop in de schappen te vinden is, en wij zijn er dol op! Wat is nou lekkerder dan een rijpe perzik of nectarine op.


Er is dus geen sprake van manipulatie, maar van een spontaan opgetreden variant in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts