donderdag 26 mei 2016

Japanse sierkers bloeitijd

Het blad is toegespitst eirond met. Japanse sierkers in bloei aan de Kapteynlaan in Groningen . Bloeitijd : vanaf november doorlopend tot en met maart. Kanzan heeft grote trossen dubbele bloemen die het mooist uitkomen tegen een donkere achtergrond.


De bloemen zijn halfgevul licht geuren kleur is zachtroze en de uitbloei is wit.

De bloemkleur is donkerroze en de bloeitijd is van ca. Ook handige informatie over bloembollen en planten. De kleine, halfgevulde lichtroze bloemen verwijzen naar het voorjaar, maar vaak zijn.


De Royal Burgundy bloeit bovendien om zijn rijke bloei , met donker paarsroze . Deze kers wordt aanbevolen vanwege zijn gezonde. Hij valt op door zijn schitterende bloeiwijze met zuiverroze, grote gevulde . Het jonge loof is skleurig en verschijnt gelijktijdig met de bloei.

Deze japanse sierkers groeid het best in voedzame licht vochtige grond op een plek in de zon of halfschaduw. Snoeien kan in het voorjaar na de bloei. En dat allemaal ter ere van het tot bloei komen van de prachtige Japanse Sakura. De kersenbloesem wordt ook wel sierkers of prunus (prunus serrulata) . Zuilvormige sierkers heeft een mooie decoratieve bloeikleur en een grote sierwaarde door zijn slanke . De Japanse gemeenschap van . De sierwaarde blijft niet beperkt tot de bloei in het voorjaar.


Deze korte bloeitijd wordt veelal gezien als een metafoor voor het leven. Daar worden tijdens de mooie en overdadige bloei speciale feesten georganiseerd. Enkele soorten dienen direct na de bloei gesnoeid te worden. Mooie smal blijvende sierkers ! Geschikt voor kleine tuinen.


Een prachtige naam voor een boom met een prachtige bloeiperiode. De japanse sierkers is een middelgrote boom (6-meter) met kenmerkende schuin . Tijdens de bloeitijd van deze boom geeft hij indrukkwekkende donkerroze .

Japanse kerselaars in Park De Craene al in bloei staan. De bloeitijd van de sierkersen is kort doch zeer rijk en mooi. Sakura kent een korte bloeiperiode van ongeveer twee weken. Sierkers met dubbele bloeitijd : een gedeelte van de bloemknoppen komt al in oktober open de rest in het voorjaar.


Sierbomen met blote wortel kan je . Japanse Sierkers (Prunis Serrulata) is een plant uit de Rozen familie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts