dinsdag 17 mei 2016

Kan een bij steken

Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken. In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één. Van alle bijen zijn het alleen de vrouwtjes die steken.


Dit doen zij met hun angel die. Laat geen angel achter en kan tot 10x steken.

Wespen hebben een gladde angel en kunnen herhaaldelijk steken. Dit kan men het beste zo snel mogelijk wegkrabben met een creditcard of met de nagel. Een wesp kan meerdere malen steken. Dat komt omdat deze insect een gladde angel heeft.


Een bijensteek is uiteraard een steek van een bij. De steekreactie van onze honingbij kan worden aangewakkerd door donkere kleuren, . De angel van deze insecten kan door je huid heen steken waarna het gif wordt ingebracht.

Een bij heeft weerhaken aan de angel, waardoor deze in de huid . Steken van wespen, bijen, hommels en hoornaars. Een steek ter hoogte van de mond of de keel kan zodanig opzwellen dat de patiënt begint te stikken. Bijen steken wanneer zij zich bedreigd voelen.


Een dergelijke allergie kan overigens nooit bij een eerste bijensteek optreden. Alleen werksters kunnen dus steken. De tweede steek na maanden of na jaren kan een heftige reactie oproepen. Als je gestoken wordt door een wesp, krijg je een bultje dat pijn doet en kan jeuken.


Sommige mieren steken ook. Een gemiddeld persoon kan veilig steken per kilo . Bij bijen, wespen en hommels zijn het de vrouwtjes die kunnen steken,. Werksters zullen een vijand steken wanneer ze zich bedrijgt voelen. Hierbij verliezen ze hun angel en sterven ze.


Nu vroeg ik mij af of een . Wanneer men met hommels in aanraking komt, kan de kans op een hommelsteek verkleind worden door de hommels niet agressief te . Dit komt omdat de angel van een wesp glad is.

Na een steek kan de angel gemakkelijk . Bijen raken bij het steken hun angel kwijt en sterven korte tijd later. Om de zwelling tegen te gaan, kan je ijs op de gestoken plek leggen. Tijdens het steken , brengen ze een giftige stof in de huid.


De prik zelf kan pijnlijk zijn, maar het gif - of eigenlijk de reactie van je lichaam op het . Ken jij het verschil tussen een bijen- en wespensteek en weet jij hoe je eerste hulp kan bieden? Lees hier over de symptomen en de . Bijen verliezen door- gaans hun angel en gifzak bij een steek en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts