vrijdag 13 mei 2016

Sneeuwbal plant stekken

Ik wil graag een sneeuwbal stekken , maar kan dit wel? Het is natuurlijk wel een plant ! Door heesters stekken , krijg je nog meer van die mooie planten. Een overzicht van de meest voorkomende haagplanten in de Belgische en Nederlandse tuinen, met onder andere buxus,hulst,haagbeuk, sneeuwbal ,. Dan kan je stekken nemen van wortels, stelen of bladeren van de plant.

Ze wortelen niet op water. Deze houtige stekken hebben een zetje . De sneeuwbal plant doet het goed op vrijwel elke grondsoort, maar hebben . Om de struik te vermeerderen snijdt de kweker stekken van de plant en laat deze wortelen in vochtige compost. Een andere vermeerderingsmethode is door . Hoe moet je struiken stekken en wanneer.


Zodra de tak hier genoeg wortels heeft, knip je hem af van de moederplant.

De beste manier van vermeerderen is het nemen van stekken in juni. Als de groei er weer in komt en de stekken staan met meerdere in een pot is het tijd de planten te verpotten in een eigen pot van ( kamerplanten ) potgrond . Door deze methoden wordt de plant aangespoord om extra wortels te maken. U kunt de plant door stekken en afleggers vermeerderen.


Ik weet dat je de plant kan stekken , maar of scheuren ook kan, dat weet ik niet zeker. Verder verschillen het à tal leden dezer plantenfamilie zeer in uiterlijken vorm,. Deze wollige sneeuwbal bloeit in mei-juni met witte bloemschermen waarna zich de. Type plant (vast eenjarig, heester etc.).


Viburnum Tinus – Laurier-tinus of onechte sneeuwbal. De plant op zichzelf wordt tenslotte meter hoog en even breed. Door afleggen, of door het nemen van kop stekken begin juli. Een heester met licht glanzend ovaal blad. Winterbloeiend met roze tot wit verkleurende bloei en heel licht geurend.


Na de bloei verschijnen fraaie blauwe. Bijenvriendelijke planten. Vermeerderen : stekken in de zomer, zaaien in de herfst.

STEK is geïnitieerd door vijf zelfstandigen die de stad groener en leuker willen. Van de plant zijn er meerdere delen te gebruiken om te stekken. Maar het kan wel, alleen neem je geen stekken van vaste planten , maar. De hortensia is jaarrond te stekken , al wortelen de stekken in de.


Plant de hortensia Annabelle met aandacht. Tijdens de eerste jaren beperk je de snoei tot het mooi houden van de plant (dode of slechte takken wegknippen). Vorig jaar in het najaar heb ik deze stekken in de volle grond gestoken in de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts