dinsdag 31 mei 2016

Oosterdel knoflook

OOSTERDEL - Herfstknoflook. Deze paars gestreept en gemarmerd knoflook is behoorlijk pittig van smaak, vergeleken met de knoflook uit de supermarkt. De knoflook groeit voorspoedig en wordt in juli geoogst. Na de oogst worden de bollen gedroogd en geschoond.


Je kunt nu vast reserveren voor levering in het . Plantuien, knoflook en sjalotten direct na ontvangst uitpakken en op een koele, luchtige.

Hier telen ze samen met vrijwilligers meer dan veertig soorten knoflook die ze verkopen. Knoflook leverbaar vanaf september. Els haar favoriet is de Oosterdel , ook een bloeiende soort knoflook.


Als je nog geen knoflook hebt gepoot dan is dit een mooi moment. Er zijn gelukkig nog een aantal rassen beschikbaar, zoals de Ophio, Oosterdel en Suzan . Oosterdel is een een behoorlijk pittige knoflook, vergeleken met de knoflook uit de supermarkt. Kan ook erg groot worden, een klant vergeleek ooit de stengels . Gezocht morado knoflook en sint jans ui okt.

Is de knoflook aan het rotten. Een toekomst voor het verleden. Snijd de groene kool en de groenten fijn. Eerst de knoflook in wok uitpersen (niet zwart laten worden). Waar te koop: De speklappen van de biologische varkens van de . Deze knoflook komt uit Georgië en wordt door liefhebbers gezien als de.


Dit ras is afkomstig uit Litouwen. Het dreigt een heuse plaag te worden in het Oosterdel. Deze ratjes graven gangen en vreten de gewassen het liefst van.


Het eerste ras is Oosterdel , een zogenaamde hardneck knoflook, met een pittige smaak en grote tenen. Het andere is Messidor, met een . Ik denk dat iedereen wel knoflook kent en bijna iedereen heeft het wel eens. En ik heb dat gevonden in het ras Oosterdel (te koop bij Leven van het Land), maar er zijn . Toch is het heel erg makkelijk om zelf knoflook te oogsten uit eigen tuin.


Een ander voordeel is dat knoflook erg gezond blijkt te zijn. Er is een nieuwe reukloze, zwarte knoflook op de markt. Een gefermenteerde versie van de gangbare witte stinkerds.

Van Oosterdel tot Purple Haze, Kees Huijbregts teelt het allemaal. Bij elk gerecht een passende knoflook. In Portugal werd hij verliefd op het . Met Purple Glazer, de lekkerste knoflook om te bakken en met Red Rezan,. Met Vekak, een Tjechische met paarse strepen en Oosterdel , een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts