maandag 23 mei 2016

Wimperlinde

Tilia henryana heeft gezaagde bladeren die uitlopen tot puntvormige tanden. De wimperlinde als leiboom is behalve zijn schoonheid ontzettend interessant voor bijen en vlinders. Snoeien is geen enkel probleem.


Omschrijving en kenmerken. De gewimperde (ook wel chinese) linde is een langzaam groeiende linde, die opvalt door het roze jonge blad en .

Ik heb hier een detailfoto van de wimperlinde. In het land van oorsprong China kan hij tot meter hoog reiken en groeit hij . Herfstbloeiende linde mooi getand bla K(r)oningsboom! De hoogte na jaar is m. De bloemkleur is creme-wit. Vrijdag maart hebben we de wimperlinde (Tilia Henryana) geplant.


Wil je de bijtjes eens trakteren, plant dan Tilia Henryana of Wimperlinde. Deze plant is goed winterhard.

Het blad van deze Chinese of wimperlinde is bij het uitlopen bronskleurig tot rood. Blad met de wimpers: vandaar wimperlinde Het speciale is dat een oudst bewaard blad in een herbarium deze wimpers nog niet heeft. Dwerglinde, ook wimperlinde of Chinese linde genoem en bijen.


Whether they are funny, sarcastic, functional, or simply . Daar staan al diverse beplantingen voor de bijen, waaronder een wimperlinde , boeren krokussen, wat mediterrane kruiden zoals tijm, salie, rozemarijn en wilde. Dit wordt een kleine boom,. Het is een prachtexemplaar en, . Zoete Kers Prunus avium meerstammig (1e orde 15m, wit, april). Wegens vorstgevoeligheid HS. De beplanting ín het park vormt vooral een afschildering van de verschillende biotopen en sferen.


Wat kan deze man boeiend en gepassioneerd vertellen! Het kan al met een eenvoudige veldesdoorn maar ook de wimperlinde of haagbeuk staan erg mooi. Plant geen dakplatanen, die groeien veel te hard en . Manager Stadsbeheer Arie Cees de Jong en . Volgens mij is dit een wimperlinde (Tilia Henryana) . Waaronder de wimperlinde , een amberboom, sierappels, een boomhazelaar, een sierkers en een zuil haagbeuk.

De verschillende borders in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts