dinsdag 27 december 2016

Eikenbladhortensia stekken

Hydrangea quercifolia of eikenbladhortensia : snoeien hortensia , soorten hydrangea vermeerderen, bloemen en bladeren van de hortensia , hydrangea . De hortensia is jaarrond te stekken , al wortelen de stekken in de zomerperiode het makkelijkst. Snij een stuk stengel vlak onder een oog af met een . In het najaar: Neem vanaf eind augustus, begin september half verhoute stekken en laat ze wortelen in stekgrond. De beste stekperiode is van juni tot september.


Stekken van Hortensia (Hydrangea macrophylla) : midden Juni tot eind September.

Hielstekken wortelen heel . Je kunt de plant ook afleggen, om stekken te krijgen zonder er verder naar. Selecteer een lage tak aan de hortensia , die al bijna contact maakt met de grond. Eikenbladhortensia is heel gemakkelijk te stekken. Neem hiervoor in de nazomer nieuwe, nog buigzame takken van ongeveer tot centimeter lang. Stekken : In de zomer (juli tot september) nemen we kruidachtige ste.


Hoe stek ik een hortensia. Ze bloeien jaar na jaar en kunnen elke tuin voorzien .

De eikenbladhortensia , Hydrangea quercifolia is primair geliefd vanwege zijn blad. Dat heeft zowel een mooie eikenbladvorm als een mooie . Gebruik het snoeiafval om stekken te maken voor nieuwe planten. In de plantenfamilie van de hortensia (Hydrangea) treft men verschillende planten aan. Nadat de stekken enkele weken op een beschaduwde plaats hebben . De laatste decennia hebben ook tal van andere hortensia soorten aan. Na een - weken hebben de stekken reeds wortels en mag de zak eraf.


Het onderstaande stappenplan helpt je . Een hortensia die op oud hout bloeit, snoei je in twee stappen:. Neem een stengel en snijd deze af met een scherp mes vlak onder het oog. Spring naar Stekken - Men kan de hortensia zelf stekken onder glas. Een gezonde hortensia in volle grond zal weinig last van ziektes hebben,.


Als je een hortensia verplaatsen wilt kun je dat doen in de lente. Lees hoe je een hortensia verplanten, verpotten of delen kunt. Dat de hydrangea in onze gewesten beter bekend staat als hortensia is te wijten.


Eergisteren heb ik enkele stekken van een hortensia genomen en in een stekkas gestoken met de ventilatie dicht. Nu is de stekaarde droog, .

Hortensia is een veel gebruikte naam voor het plantengeslacht Hydrangea uit de familie van de Hydrangeaceae. Het gaat vooral om wintergroene en . Ontbrekend: stekken Hortensia Hydrangea Vermeerderen - De Tuin. Vertaal deze pagina El enraizamiento de esquejes hortensia Hortensias responden bien a varias técnicas de propagación, incluyendo estratificación y división. Hydrangea paniculata of pluimhortensia als mooie witte hortensia voor in de tuin - hortensia snoeien, vermeerderen of stekken , bemesten, ziektes, online kopen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts