woensdag 14 december 2016

Vossenbessen cranberries

Ideaal is een pH-waarde van 5. Beide soorten zijn altijd . De cranberry houdt van arme grond en daar past het geven van. Ze voelen zich het beste thuis . Op Terschelling komen uitgebreide velden van de cranberry voor in vochtige zure.

Op de overige waddeneilanden is de cranberry minder algemeen. Dit is eigenlijk niet belangrijk omdat de bessen . Omdat vossen ze graat eten worden ze ook wel vossenbes genoemd. Vaccinium macrocarpon)behoren tot het geslacht Vacciniumin de . Overigens worden zowel veenbessen als vossebessen cranberries. De rode bosbes is minder . Ik was heden middag bij Ikea en zag daar vossenbessen te koop uit.


De veenbes of cranberry is zeer zuur maar gezond.

Zijn geneeskracht werkt onder andere tegen nierstenen, blaasontsteking en staar. Een bijnaam is de vossenbes , omdat vossen er graag van eten. De harde bes is ovaal van vorm en dieprood van kleur. De smaak is fris en erg z. Vossenbessen hebben in onze streken weinig economische waarde. Dat is anders met cranberries die in Amerika op grote schaal gekweekt . Het spijt me, maar volgens mij klopt deze ingang van geen meter.


Rode bosbes of vossenbes groeien goed op vochtige, ondiepe zure gronden en moerastuinen. Zie de vossenbes als een kleinere, sappigere en minder bittere variant van de cranberry , maar met meer vitamines en voedingsstoffen. Fijnbitter met frisse zuurtjes: van echte wilde vossenbessen ! Omdat de plant goed tegen de kou beschermd is, zijn vossebessen vrijwel overal op het. Ingrediënten: 4gram hele vossenbessen 5gram gesneden uien 4gram.


Dit struikje wordt zelden hoger dan 25 . Ze zijn nauw verwant aan de . De populairste bessen in Finland zijn de vossenbes (of lingonbes), gele framboos (of cloudberry), cranberry , bosbes, framboos, braam en . Many translated example sentences containing wild cranberries – Dutch- English. Deze bes is onze eerste specialiteit geweest en hij zal voor ons zowel een inspiratiebron als de basis onder onze .

Vertalingen in context van vossenbessen in Nederlands-Engels van. Cowberries are moved from the category blueberries into the category cranberries. Aroniabes: Ook wel bekend als zwarte appelbes, is verwant aan de cranberry , maar bevat vijf tot tienmaal zoveel antioxidanten.


Online vertaalwoordenboek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts