maandag 30 april 2018

Boerenkoolplanten september

Boerenkool , Rucola, Spinazie. In de deze lijst alle gewassen die je in september nog kunt zaaien. Kropsla - krulsla, augustus, september , november. Wintersla, september , oktober, mei. Er kan het beste op een zaaibed gezaaid worden, en overgeplant als de planten .

Winterprei kan je nu misschien nog wel poten. Misschien ook wel boerenkool planten. Knoflook eind september tot half oktober: teentjes poten. Struikboerenkool: boerenkoolrassen die een vrij lange centrale stengel vormen waaraan de bladeren ontspringen. De oogst valt tussen september en februari.


De eerste helft van september kan je nog sla en radijs zaaien. Ik ben dol op deze variant van boerenkool en meestal is het een van de weinige koolsoorten .

Er zijn flink wat groenten die je kunt zaaien in september. Dwergboerenkool – Deze oogst vindt plaats van half september tot begin november. Bladgroenten als kropsla, boerenkool , bladchichorei, spinazie en veldsla zijn . Midden in het tuinseizoen heb ik bezoek gekregen van een konijn die de meeste stronken had aangevreten, . Vorig jaar had ik dus nauwelijks boerenkool en nu heb ik hem eigenlijk . Geef begin september een klein beetje bemesting voor een optimale oogst. Eventueel begin september een beetje meststoffen geven. Vanaf eind december hebben we boerenkool kunnen eten.


September , de groei komt langzaam op gang. De grootste aanvoer van Nederlandse boerenkool vindt plaats van september tot en met maart. Er zijn ook biologisch geteelde variƫteiten verkrijgbaar.


De boerenkool is gereed voor de oogst na de eerste nachtvorst, de vorst zet het zetmeel van in de . Start met zaaien in de volle grond van maart tot mei of van september tot oktober. Een kleinere aanvoer vindt plaats in september en maart. Herfstrassen kun je zaaien vanaf mei.

Je kunt de boerenkool zaaien op . Kropsla, Februari - augustus, Maart - september. Tuinkers, Half maart - begin september. In Amerika wordt de boerenkool momenteel vereerd als het meest gezonde levensmiddel ter wereld.


Areaal contractteelt van boerenkool in hectare per provincie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts