dinsdag 24 april 2018

Kruiden planten wanneer

Wanneer kun je het best kruiden kweken? Dit schema is gebaseerd voor kweek in potten buiten. Het is van belang dat de kruiden met nachtvorst binnen staan.


In de zon of halfschaduw, veel of weinig water, in een pot of juist niet? Geen idee waar je op moet letten wanneer je kruiden plant ?

Als je houdt van koken, is een eigen kruidentuintje een echte aanrader. Want dan heb je altijd je favoriete kruiden binnen handbereik. Bekijk deze handige kruiden zaaikalender met maandoverzicht om je kruiden op het juiste moment te planten of te zaaien.


Je kan hiermee rekening houden wanneer je kruidenplanten koopt bij Horta zodat je snel en lang geurige kruiden kan oogsten uit je kruidentuin. Mensen met weinig tot geen voorkennis van tuinieren zullen ongetwijfeld het meeste plezier hebben en het leerrijkst vinden wanneer ze kruiden telen vanuit . Het gebruik van verse kruiden tilt je warm of koud gerecht naar een hoger niveau. Geef water wanneer de potgrond uitdroogt en geef elke twee weken extra .

Voor kruiden met zachte stengels geldt dat je de plant het best helemaal afsnijdt. Uit ervaring blijkt dat kruidenplantjes uit diverse supermarkten het vaak minder goed doen dan uit tuincentra. De wortelgroei van de planten is anders en dichter. Een kruidentuin ontwerpen is niet moeilijk. Een ideale plek om een kruidentuin aan te leggen is vlakbij de keuken!


Er zijn vaste kruidenplanten en eenjarige . Kruiden verdienen zeker een plaatsje in de tuin. Ze zijn decoratief, geuren heerlijk en het is fantastisch om zelf verse kruiden te kweken. Wil je kruiden kweken, dan kun je kruiden zaaien of kant-en-klare planten kopen.


Telkens wanneer je er langs loopt, komen er heerlijke geuren vrij. Weet je al welke munt je straks in je tuin wilt planten ? Overweeg dan eens om naast munt nog meer kruiden zelf te kweken. Voor het kweken van kruiden is een grote tuin helemaal niet nodig. Er is niets leukers dan je eigen kruiden kweken en ze oogsten wanneer je ze.


Je koopt de meeste kruidenplanten plantklaar in het voor- of najaar.

In andere gevallen moet je zaaien. Plant of zaai in de volle gron pot of bak en geef de . Wil je in één overzicht zien wanneer je welk kruid kunt zaaien, maak. In de lente ben je druk bezig met zaaien en planten.


Eenjarigen en kruiden die in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts