dinsdag 17 april 2018

Wetenschappelijke plantennamen

Lijst met links naar wetenschappelijke plantennamen en hun verklaring. Hoe zit een soortnaam in elkaar. Richtlijnen of afspraken voor de juiste schrijfwijze van plantennamen. Regelgeving voor de schrijfwijze van wetenschappelijk namen.


Nomenclatuur: betekenis van plantennamen. Plantenfamilie, nederlandse en wetenschappelijke naam.

Geschiedenis, oorsprong en auteursnamen bij het gebruik van wetenschappelijke plantennamen. Onder nomenclatuur verstaat men de . Ze geven vaak een eigenschap, herkomst of verwantschap . Veldkamp en opnieuw uitgegeven door Nicoline van der Sijs. In de praktijk worden in veel ( wetenschappelijke ) publicaties over planten en . Verklarend Woordenboek der wetenschappelijke namen van de in.


Algemeenheden bij de wetenschappelijke plantennamen 1. Hallo allemaal, Tijdje terug in dit topic had Weia het over de vertaling van de wetenschappelijke naam. Plantennamen van kamerplanten, kuipplanten, snijbloemen, vaste planten .

Ik vond dat eigenlijk wel grappig en zat . Naast de wetenschappelijke namen van planten en kruiden vindt u ook links naar wetenschappelijke publicaties die kunnen helpen om meer . Over wetenschappelijke namen Paul Veenvliet - Artikelen over Lieveheersbeestjes op Stippen. Welke talen voor wetenschappelijke plantennamen ? Reeds in de oudheid werden planten benoemd met een geslachtsnaam. Men maakte daarbij gebruik van . Carl Linnaeus is wereldberoemd geworden omdat hij de bedenker was van wetenschappelijke namen voor planten en dieren. Etymologie of betekenis van de soortnaam van planten uit Latijn of Grieks, nomenclatuur, etymologie. Klik hier voor planten soorten.


Interactief wetenschappelijke namen van fruitsoorten inoefenen. Nederlands Instituut voor Biologie . De talrijke inlandsche plantennamen waren door Miquel en door Filet in zijn „ Plantkundig Woordenboek zooveel mogelijk met de wetenschappelijke. Los van het uiterlijk kan een plantennaam ons ook andere informatie geven. Ook voor bepaalde groepen van cultuurplanten is soms gekozen voor een afwijkende naamgeving.


De index op wetenschappelijke plantennamen is zowel. Daarnaast zul je merken dat een plant soms meerdere namen kan hebben. De meeste botanische plantennamen (= wetenschappelijke namen ) hebben een . Vele wetenschappelijke namen gaan op Griekse en Latijnse plantennamen terug en zo zijn de meeste namen toch ergens inheems.

Wie heeft ooit die 'moeilijke' wetenschappelijke plantennamen bedacht? De wetenschappelijke werk geeft informatie over bijvoorbeeld de naamgever, het. In plantkunde, botanische naam verwijst naar de naam toegewezen aan elke plant.


Volgens zijn natuur, om het gesprek te planten is een wetenschappelijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts