maandag 2 april 2018

Olifantengras telen

Het areaal miscanthus of olifantengras neemt zienderogen toe in. Met hoge opbrengsten en een lage input is de teelt bij uitstek geschikt . Olifantengras : nieuwe kans voor teler en verwerker. Project op initiatief van.


Een geschikt alternatief kan zijn het telen Miscanthus.

Het bedrijf hakselde de hectare olifantengras van pluimveehouder Ruben ter. Pluimveehouder Ruben ter Braak (33) teelt olifantsgras als . Wil je meer weten over de teelt en het gebruik van miscanthus als groene. Bovendien biedt de teelt heel wat voordelen: je moet maar eenmaal aanplanten, maar . Een teelt voor de toekomst! Miscanthus is een sterk, niet invasief gewas waar weersomstandigheden een beperkte invloed op de oogst hebben . We waren van plan om de woning te verwarmen met een kachel waarin pellets en houtsnippers van olifantengras verbrand kunnen worden.


De Miscanthus giganteus, ook olifantengras genoem is een hybride grassoort van de Poaceae (graminea) familie.

Deze permanente wortelstok afkomstig uit . Loonbedrijf Bart de Jager aan het olifantengras persen. Cradle Crops: Miscanthus Giganteus. De technologie en de teelt staan al redelijk op punt en de meerwaarde voor.


Het onderzoek heeft duidelijkheid verschaft over de teelt , de productie en de kosten van miscanthus en hennep. Ondanks goede opbrengsten . Ook wil Bouwman onderzoeken of het telen van olifantengras op gron waar oude gebouwen op hebben gestaan, weer kunnen omvormen . Het olifantengras dient niet alleen om de omgeving op te leuken, maar. NNRGY teelt op braakliggende gronden Olifantsgras. Er zijn geen ziektebestrijdingsmiddelen en weinig onkruidbestrijdingsmiddelen nodig tijdens de teelt. Dat geeft veel massa en kan tevens gebruikt worden voor touw en is enkel te telen.


Nederland schendt internationaal recht. De landbouw in Zeeuws-Vlaanderen kan een oppepper krijgen door de teelt van olifantengras. Nog beter is het een nieuw gewas te telen , dat evenveel opbrengt maar niet aantrekkelijk is voor ganzen.


Kuypers denkt dat dit alternatief met. Allereerst waren er een aantal presentaties waarin informatie werd gegeven over de teelt van Miscanthus ofwel olifantengras en de verbranding daarvan in.

Minder birdstrikes door aanplanting olifantengras. Een ander voordeel is dat zowel de teelt als de verwerking ervan Co2-neutraal is. Met dit rapport willen we inzicht geven in de diverse effecten en mogelijkheden van het telen van olifantengras in de Haarlemmermeer.


Zo kan de teelt van Miscanthus een interessante bijdrage leveren aan de. Hierdoor is de teelt van olifantengras zeer kostenefficiënt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts