dinsdag 25 augustus 2015

Geranium zaaien

Zaaien : Januari in een zaaibak met zaaigrond. Met de volgende suggesties kunt u aan de slag, ook als u er tot nu toe weinig of geen ervaring mee hebt . Wanneer moet ik geranium zaden zaaien ? In februari kunt u de geranium zaden in potjes binnenshuis voorzaaien. U kunt de plantjes dan half mei buiten .

De ware tuinliefhebber zal dit jaar zeker niet vergeten om zijn geranium zaden te zaaien. De stevige, zonminnende plant doet het in de zomer uitstekend in de . Omdat we in huis geen koude ruimte hebben en de geraniums dus lastig kunnen overhouden, heb ik half januari ong. Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen . Een heel rijk en langbloeiende soort voor aan de rand van de border.


Heel mooi voor aan de rand van de border. IJzersterk en gemakkelijk te vermeerderen.

Vaste plant die de gehele zomer bloeit met paarsblauwe bloemen. Geranium Pelargonium zonale FGemengd zaden. Trekt enorm veel vlinders aan.


De zaden licht schuren om de kiemrust te doorbreken en zaaien in augustus-september of in maart-april. Als je ervoor kiest je geraniums op te kweken uit zaa zaai ze dan direct in de volle grond. In dit geval zullen de planten er langer over doen om te groeien en te . Plant uw geraniumzaad in middelrijke, goed doorlatende grond.


Het is een prachtige plant met – de . Voeg, indien nodig, compost of turf . Dit is een video over tuin en planten ik laat je zien hoe je geraniums kunt kweken. Hanggeraniumzaden bestellen en zaaien : hangplant in vele kleuren. Zadenspecialist voor bloemenzaa kruidenzaad en groentezaad.


De eerste 2-weken na het zaaien het zaaisel warm (ca. 18–22°C) en vochtig . Eenmaal verspenen in stekpotjes. Maart - april is voor de meeste zaden het beste tijdstip om te zaaien.

De meeste mensen zullen over een paar maanden jonge plantjes kopen, maar als je het leuk vindt om je eigen geraniums . Zaai onder glas of bij voorkeur buiten op zaaibed en zodra hanteerbaar verspenen in potjes en later verplanten. Geschikt voor groepsbeplanting, borders en . Vanaf januari tot april zaaien bij ± 20°C. Buiten uitplanten na half mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts