woensdag 19 augustus 2015

Orchidee uitgebloeid knippen

Een orchidee bloeit enorm lang. Na de bloei kun je hem verzorgen, zodat hij weer opnieuw gaat bloeien. Geef uw orchidee een lichte plaats, maar zet de plant nooit in de volle zon. Is uw orchidee uitgebloeid en de steel nog groen?


Je zou de orchidee kunnen verpotten , en dan hetzelfde verzorgen als voorheen en last . Knip de uitgebloeide bloemsteel zo laag mogelijk af.

Heb jij een orchidee die uitgebloeid is? Wat je ook kunt doen, is helemaal niet knippen , maar de orchidee in de badkamer zetten. Mijn orchidee laat opeens haar bloemknoppen en nu ook een paar bladeren. Phalaenopsis kan ongeveer tot maanden bloeien, is uw plant uitgebloeid en. Je wil een orchidee , maar weet niet hoe je die schitterende bloem moet verzorgen.


Rustperiode: om nieuwe bloemvorming te stimuleren, worden uitgebloeide. Als u een orchidee gekocht heeft zorg dat deze goed ingepakt is als u ermee. Al vanaf dat ik orchideeën heb staan, lees ik op internet verschillende meningen over het knippen van phalaenopsissen als deze zijn . Volg ons stappenplan en realiseer een tweede leven voor jouw orchidee !

Snoei de orchidee – Als de orchidee voor de eerste keer is uitgebloeid , knip dan de . Als de orchidee helemaal is uitgebloeid , knip dan de steel net boven het tweede oog (waar de bloem zat) weg. Zorg wel dat de schaar goed schoon is, om . Nadat de orchidee is uitgebloeid en al haar bloemen heeft verloren gaat de plant. Als je nog nooit eerder een orchidee hebt geha is het verzorgen van. Uitgebloeide stengels van de phalaenopsis mag je snoeien tot op het derde . De orchidee Dendrobium groeit in de natuur aan bomen en op rotsen, vooral in Zuidoost-Azië. Als de bloemstengel uitgebloeid is, vallen de bloemen er vanzelf af.


Knip hierbij de stengel 12mm beneden de uitgebloeide bloem af. Dan zou ik deze Tuesdays Tip: Een uitgebloeide orchidee laten opleven zeker even lezen. Orchidee verzorgen phalaenopsis knippen verpotten Groei Bloei. Ik wacht waarschijnlijk ook beter tot de orchidee uitgebloeid is? Dit is de website van Verdel Orchideeen , een Orchideeenkweker.


Wanneer de tak is uitgebloeid , kan deze zelfde tak opnieuw gaan uitlopen. Daarom raden wij u aan de tak na de bloei boven het 2de of 3de oog af te knippen. Orchideeën van Opti-flor bloeien uitzonderlijk mooi en lang. Dendrobium Orchidee - Alle informatie over de Dendrobium orchidee zoals verzorging en achtergrondinformatie.


Knip , als de Cambria is uitgebloeid , de oude tak in zijn geheel weg. De scheut die de tak heeft gegeven zal niet opnieuw bloeien.

De plant ontwikkelt één of . Orchidee coupe - Tips om orchideeen te verzorgen - gieten bemesten - orchids. Eens ook deze scheut is uitgebloeid dien je de tak volledig weg te snoeien,. Schud al het oude substraat uit de wortels, knip dode wortels weg en verpot de . Met de volgende tips houd jij je orchidee lang mooi. Daardoor weten veel orchideeënliefhebbers ons te vinden als het om de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts