donderdag 13 augustus 2015

Larikshout eigenschappen

LARIKS Atibt: Andere namen: 1. Europees lariks , lorken, lerken (Nederland), Lärche (Duitsland), mélèze. Larikshout is een naaldhout dat vroeger werd gebruikt voor het maken van masten. Door het fraaie uiterlijk van lariks hout wordt het voor meubelen gebruikt.


Lariks kan dan ook op veel grotere schaal als houtsoort worden toegepast in Nederland. Lariks is dankzij zijn goede eigenschappen ook prima bouwhout voor .

Lork (Larix), larix of lariks is een geslacht van coniferen. Boom en de woordenlijst van de taalunie spellen de naam als Lariks. Inlands Lariks hout is als rondhout of balken verkrijgbaar in lengten tot 10. Het uiterlijk en de technische eigenschappen van Larikshout dat afkomstig is uit . Sommige soorten hebben kleine maar zeer . Lariks hout is een zeer duurzame, sterke en watervaste houtsoort die wordt vervaardigd uit coniferen.


Door deze eigenschappen is lariks hout uiterst geschikt . Herkomst Het lorkengeslacht Larix behoort tot de familie van de Pinaceae en telt een tiental soorten. Die groeien alleen in het noordelijk .

Eigenschappen van de Europese lariks. De interessantste eigenschappen van het hout zijn de sterkte en de bestendigheid tegen een omgeving die nu weer nat. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de fysische en esthetische eigenschappen.


De meest populaire houtsoorten van Nederland zijn lariks douglas hout. De houtsoorten lariks en douglas zijn al vele jaren geliefd bij de houtkenners om de goede eigenschappen en de natuurlijke duurzaamheid. Hout is een natuurproduct en elke houtsoort heeft bepaalde eigenschappen. Structuur en eigenschappen van hout. Qua eigenschappen en duurzaamheid word deze echter niet onderscheiden.


In Nederland komt u over het algemeen alleen het Europese lariks hout tegen. Door zijn eigenschappen kent siberisch lariks vele toepassingsgebieden, o. Ze vormen de duurzaamste naaldhoutsoorten van . Voornaamste continent van herkomst, Centraal-Europa. Houtsoort, Europese lariks. Kleur, geelbruin tot roodbruin.


Lariks gevelbekleding last van algengroei en zwamvorming. Na onderzoek SHR bleek spinthout oorzaak algengroei en zwamvorming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts