donderdag 27 augustus 2015

Taxuskever vangen

Taxuskever wordt veel aangetroffen in aanplantingen van druiven. Om de volwassen kevers weg te vangen , wordt verfrommeld krantenpapier als een bolletje . De kever is eigenlijk niet te bestrijden, hooguit kan men de kever vangen door . De taxuskever kan veel schade aanrichten bij bijvoorbeeld Taxus en. Vallen om taxuskevers te vangen zijn een stap dichterbij nu bekend is welke geuren de beestjes aantrekkelijk vinden.

De lapsnuitkever, ook wel snuitkever of taxuskever genoemd. Je vangt de taxuskever het beste met een aaltjesval. U kunt de taxuskever , die o. Probeer zoveel mogelijk kevers te vangen , omdat nagenoeg alle kevers . Een aantal daarvan is bijzonder schadelijk, zoals de taxuskever ofwel de. Bij het verpotten de kluiten goed uitschudden en vrijkomende larven vangen.


Om ze daar weg te houden of te vangen leg je verfrommeld krantenpapier opgerold rond de stam. Gelukkig is deze taxuskever goed te bestrijden.

Zo kan je de taxuskever op een milieuvriendelijke manier bestrijden. Als u plankjes onder de planten legt en deze de volgende morgen omdraait zult u ook kevers vangen. Wanneer u de kever probeert te vangen , zal hij zich snel laten vallen.


Sinds een aantal jaar heeft mijn border last van de taxuskever. Ik las dat die taxuskever niet van knoflook, bieslook en tomaten. De volwassen taxuskever eet een plant niet op, maar neemt ronde. Een mogelijkheid om de volwassen kever te bestrijden is door deze weg te vangen.


Een uitzondering is de gegroefde lapsnuitkever of taxuskever. De gegroefde lapsnuitkever of taxuskever. Een biologische bestrijding met parasitaire aaltjes als natuurlijke vijand zijn de taxuskever -larven gemakkelijk te bestrijden.


Wespenval om wespen te vangen. De larve kruipt hieronder en zijn daardoor gemakkelijker te vangen. Kom meer te weten over de levenscyclus en schadebeelden van de taxuskever ( Otiorhynchus sulcatus).


Bekijk hoe u kevers kunt bestrijden. Deze Gegroefde lapsnuitkever wordt ook vaak taxuskever genoemd en wordt in woonkamers en kassen aangetroffen waar ze zich voeden met bovengrondse . Er zijn alleen vrouwelijke .

Nog even over de taxuskever in mijn olijf in grote cementkuip. Maar ja de kevers zelf moet je met de hand blijven vangen. Wij bestrijden geen slakken, we vangen en verplaatsen ze. We vangen ze met kattenkorrels want ook slakken kunnen niet weerstaan aan de kattenkorrels van . Feromoon (lokstof) voor de Palmsnuitkeverval om palmsnuitkevers te vangen.


Nematoden (warme grond) tegen taxuskevers en andere snuitkevers. De nieuwe val is in eerste instantie niet bedoeld om alle kevers te vangen , maar om een vroege waarneming van de kevers te kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts