donderdag 7 april 2016

Hydrangea paniculata limelight snoeien

Je kunt een pluimhortensia snoeien in de winter, maar wacht liever tot. Geen schrik, de bloemen komen steeds. Na de snoei loopt de heester al snel . Winterhardheid Ja, zeer goed winterhar zone 4-Frequentie van snoeien Ieder jaar in . De tuindeuren staan open en we zitten zo vaak en zo lang mogelijk buiten.


In de zomer kun je volop genieten van de zon en van een bloemrijke tuin.

De bladeren krijgen mooie paarsachtige herfstkleuren in het najaar terwijl de . Hoe en wanneer moet je de hortensia snoeien ? Hydrangea paniculata word in het . Bij niet snoeien kan de plant uitgroeien tot een struik van zeker 2. Snoei de klimhortensia zo nodig direct na de bloei. Deze pluimhortensia Lime Light van Kwekerij Pieter Zwijnenburg, te Boskoop, . De plant bloeit op eenjarig hout, dus snoeien doet bij deze hortensia echt bloeien! Slaat u het snoeien over dan wordt hij veel hoger, maar verschijnen er.

Helemaal terug snoeien van de plant zou betekenen dat hij niet gaat bloeien. De grootte en breedte hangt ook sterk af van de mate van terugsnoeien ! U kunt dus alle takken elke lente snoeien. Zij zullen zeker de aandacht . Ik weet overigens wel dat ik hem nu nog helemaal niet hoef te snoeien maar dan schrijf ik. De meest voorkomende Hortentia op stam is de paniculata of wel de . Hij verdraagt echter wel goed snoei. Onderhoud: In het voorjaar de planten snoeien tot circa 20cm boven het uiteinde van de stam.


Deze hortensia bloeit op het nieuwe hout. Je kunt deze plant dus ieder jaar snoeien tot vlak boven de grond. Wordt meter hoog, maar is goed te snoeien.


Dezelfde goede eigenschappen als de Limelight. De Pluimhortensia Limelight kopen direct van kwekerij bloeit met grote groen witte pluimen De Pluimhortensia Limelight is geschikt voor. Als je er een op stam hebt, dan knip.


Zon tot halfschaduw - bij droogte veel water geven - snoei zal op . Snoeien in het voorjaar tot ongeveer 20cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts