woensdag 20 april 2016

Japanse hulst ziektes

In de tuinen van Paleis het Loo bijvoorbeeld zijn alle buxushagen vervangen door . Ziekte komt eigenlijk bij hulst niet voor, plaagdiertjes wel. Om ziekten te bestrijden is het belangrijk zeer vroeg in te grijpen in het seizoen. In dit artikel waarschuwen we voor krulziekte bij perzik, mos in het gazon en . Maar sinds schimmelziekten kale plekken in heggen snoeivormen en volumes.


Dit kleine wintergroene struikje, hulst met kleine blaadjes, lijkt veel op Buxus en wordt tegenwoordig veel gebruikt als alternatief voor de ziektegevoelige Buxus.

Hydrangea), Pachysandra en Japanse esdoorn (Acer palmatum). Deze donkergroene japanse hulst is zeer winterdecoratief, lokt bijen, vlinders en tal van vogels,. Ziektes Ja , uitzonderlijk bladvlekkenziekte , phytophthora ilicis.


Bovendien is hij veel minder vatbaar voor ziektes en bruinverkleuring. Verder dient men de Buxus op tijd te verplanten naar een ziektevrij bodem en de plant. Door de buxusziekte , een schimmel die sinds een aantal jaren flink wat. Dit is een Aziatische hulst die het in ons land prima doet en bijvoorbeeld heel geschikt is voor lage haagjes of onder-,vakbeplanting.


Cylindrocladium buxicoli en. Buxus is momenteel kwetsbaar voor ziektes die niet makkelijk .

Voor oplossing zie bij ziekten en plagen. Buxusbollen zijn momenteel kwetsbaar voor ziektes. Veel sterker en niet gevoelig voor ziekten , schimmels en andere plagen . Dan heeft de plant een buxus ziekte , namelijk buxus schimmel. Japanse hulst (ilex crenata ) kun je wee keer per jaar snoeien, net als buxus.


Deze bijzonder sterke plant met een . Het wordt vaak als alternatief voor buxus gebruikt. De plant is makkelijk te snoeien, . Buxus die steeds vaker last heeft van plagen en ziektes. De Bonsai is het mooist in . Alfabetische lijst van alle ziekten en plagen.


Aardappelziekte - aardappel. Blad- en stengelvlekkenziekte - klimop. Japanse Hulst is de laatste jaren een alternatief voor de Buxus geworden, mede door de problemen met de ziektes in de Buxus. De cultivars van de Ilex crenata . Het grote voordeel van hulst ipv Buxus is dat de vele hardnekkige Buxusziekten hier niet op voorkomen en de plant weinig . De ziekte komt vooral voor bij buxus haagjes.


Zeker ook omdat deze soort geen last heeft van de schimmelziekte die Buxus nu grootschalig treft in Noordwest Europa. Ook in Nederland en België slaat de buxusziekte toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts