dinsdag 19 juli 2016

Alsem plant

Alsem (Artemisia) is een geslacht uit de composietenfamilie (Asteraceae). Aan de knoppen van deze plant wordt vanouds een geneeskrachtige werking . Geslacht: Artemisia ( Alsem ). De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als vrij zeldzaam en matig afgenomen. Het is een vaste plant , die .

De Artemisia absinthium (Absint alsem ) kunt u gebruiken om insecten te bestrijden want de Artemisia weert insectenvraat bij planten die in de buurt staan. Alsem behoort tot de grote Compositae familie en daarbinnen de soort Artemisia, een groep waarin zich 1soorten bevinden. De nederlandse naam is Alsem , familie van de Asteraceae.


De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. Spring naar Zeldzame plant - Absint staat in Nederland op de lijst met rode planten. Op deze lijst komen wilde planten voor die sterk in aantal achteruit . Alsem als contraceptief en aborterend kruid.

Artemisia (welke soort wordt in deze tekst niet geheel duidelijk) is een plant die overal groeit. Voor ons huis hoog aan een bergweg in de Pyreneeën stond een grote bos grijsviltige bladeren. In de zomer kwamen daar kleine gele . Verwant aan in het wild voorkomende bijvoet.


Absintalsem is een sterk geuren meerjarig kruid. Absint - Alsem is vanwege zijn grijs blad mooi in de border. TEELTTIPS: Alsem is winterhard en is geen moeilijke plant , al verkiest ze een zonnig plekje.


Artemisia Annua, of zoete alsem , is een van oorsprong Chinese plant. Het bevat de bloedzuiverende stof artemisinine. Die stof blijkt heel goed . De exoten Rechte alsem (Artemisia biennis) en Artemisia ludoviciana zal ik verder. De plant bijvoet is te vinden op ruige plaatsen en langs wegbermen, met . Winterharde plant , bittere smaakmaker, ook geneeskrachtig (spaarzaam gebruiken!) Beroemd is de absintlikeur, die een poosje verboden is geweest en . Alsem heeft meestal prachtig grijsgroen blad en wordt om die reden vaak gebruikt in de border om rust te brengen tussen planten met uitgesproken kleuren.


De sierwaarde zit hem in het zilvergrijs blad want de bloem is onbeduidend.

Zilvergrijze aromatische planten. Zijn identificatie met alsem wordt door veel theologen sterk gesupport, zij baseren . Artemisia absinthium, in het nederlands absinth of alsem genoemd is een halfwintergroene vaste plant of halfheester met een breeduitgroeiende bossige vorm. Absint alsem mag niet door zwangere vrouwen worden gebruikt omdat het voor een abortus kan zorgen.


Ook is deze plant licht giftig en zeer verslavend. De plant staat bekend als een van de bitterst smakende kruiden. Latijn: Artemisia absinthium – Engels: Wormwood. Absint Alsem is tegenwoordig veel zeldzamer dan bijvoet, het werd . Zwangere vrouwen moeten dus absoluut absint alsem als je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts